Германската социалдемократическа партия (ГСДП) е номинирала депутатката от партията Бербел

...
Германската социалдемократическа партия (ГСДП) е номинирала депутатката от партията Бербел
Коментари Харесай

Германските социалдемократи издигат свой член за председател на новия Бундестаг

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) е номинирала депутатката от партията Бербел Бес за ръководител на Бундестага в състава му след федералните парламентарни избори на 26 септември, заяви Асошиейтед прес.

На изборите ГСДП победи с дребна разлика консервативния блок ХДС/ХСС и ще разполага с най многочислената парламентарна група в 736-местния Бундестаг.

Очаква се първото съвещание на долната парламентарна камара в новия ѝ състав да се състои идващия вторник. На него би трябвало да бъдат определени управителни органи, в това число ръководител. По традиция в Германия спечелилият в изборите получава най-високия парламентарен пост, а членове на останалите партии стават заместник-председатели на Бундестага.

В досегашния си състав Бундестагът се оглавяваше от ветерана реакционер Волфганг Шойбле, някогашен финансов министър. Седемдесет и девет годишният Шойбле е най-дълго служилият член на Бундестага - от 1972 година

Петдесет и три годишната Бербел Бес е член на Бундестага от 2009 година Тя е била заместник-председател на парламентарната група на своята партия и неин представител по здравни въпроси, обучение и просвета.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР