Германската провинция Саксония, която е най-тежко засегната в страната от

...
Германската провинция Саксония, която е най-тежко засегната в страната от
Коментари Харесай

Германски провинции затягат мерките срещу коронавируса

Германската провинция Саксония, която е най-тежко наранена в страната от коронавирусната пандемия, ще стартира да ползва от идния понеделник строги рестрикции, включващи затваряне на учебните заведения и детските градини, както и на множеството магазини, съобщи Франс прес.

" Ситуацията в лечебните заведения е освен напрегната, само че и извънредно рискова ", съобщи на конференция министър председателят на Саксония, консерваторът Михаел Кречмер. Той предизвести, че ситуацията е доста съществено.

В тази източногерманска провинция, в която поддръжката за крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " е висока, а тайните теории за пандемията намират необятен отзив, процентът на новите случаи на болест е най-голям в Германия съгласно данните на института " Роберт Кох ". Средно за страната има 114,2 случая на болест на 100 000 поданици, до момента в който в Саксония те са 319,4 на 100 000. А в град Бауцен - даже над 500 на 100 000 души.

Строгите ограничавания, които ще вкарат управляващите от понеделник, ще бъдат в действие минимум до 10 януари. В седмицата преди Рождество Христово ще бъдат затворени учебните заведения и детските градини. Магазините също ще преустановят работа, с изключение на тези, които продават артикули от първа нужда. Посещенията в старческите домове ще стават при строги ограничавания, с носене на маска и наложителен тест за ковид.

Провинция Мекленбург-Предна Померания също взима ограничаващи ограничения, като да вземем за пример отдалечено образование за децата след седми клас. Въвеждат се и правила против скупчване на хора на оживени площади и улици. Налага се и полицейски час в регионите с над 200 случая на болест на 100 000 поданици, показва ДПА. Разширяват се разпоредбите за носене на маски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР