Германската прокуратура заведе дело срещу Руперт Щадлер миналата седмица по

...
Германската прокуратура заведе дело срещу Руперт Щадлер миналата седмица по
Коментари Харесай

Мениджърът на Audi е арестуван заради дизеловия скандал

Германската прокуратура заведе дело против Руперт Щадлер предходната седмица по обвиняване в машинация и подвеждаща реклама по отношение на манипулираните тестови данни за отделени нездравословни газове

Главният изпълнителен шеф на Audi Руперт Щадлер е бил арестуван поради операциите с показанията за отделяните газове от дизелови коли на групата, потвърдиха от компанията майка Volkswagen. Това е най-високопоставеният чиновник, задържан поради абсурда с нездравословните излъчвания от последните години, оповестява Reuters.

Това може да докара до нова рецесия във компанията майка Volkswagen в миг, когато новият началник на немската група Херберт Дийс пробва да промени управническата конструкция и да форсира прехода към електрически автомобили поради абсурда.

Германската прокуратура заведе дело против Щадлер предходната седмица по упрекнати в машинация и подвеждаща реклама по отношение на манипулираните тестови данни за отделени нездравословни газове при дизеловите коли на първокласното поделение на Volkswagen. Близо три години откакто Volkswagen призна, че е манипулирала данните от тестванията за отделени нездравословни газове, мюнхенската прокуратура разгласи, че в този момент проверява 20 души и че е претърсила жилището на Щадлер и на различен член на управителния съвет.

Разследването

От 30 май ръководителят на управителния съвет на Audi Щадлер и още един член на управителния съвет са обвинени, оповестиха от прокуратурата в Мюнхен. От там изясняват, че двамата обвинени са разследвани по съмнение в измами и подвеждаща реклама и за хипотетичната им роля в пласирането на колите с манипулиращи устройства на европейския пазар.

Щадлер е подложен на рецензии още откогато Audi призна, че е употребявал манипулиращия програмен продукт през ноември 2015 година, два месеца след Volkswagen, само че той има поддръжката на фамилиите Порше и Пиех, които управляват двете компании.

Според прокуратурата Audi е продала минимум 210 хиляди дизелови автомобила с манипулиращия програмен продукт в Съединени американски щати и Европа от 2009 година

Глоба и за Volkswagen

Арестът в Audi идва единствено няколко дни откакто Volkswagen се съгласи да заплати на немските управляващи санкция от 1 милиарда евро поради абсурда с манипулираните данни за излъчванията отработени газови на дизелови коли.

Прокуратурата е стигнала до извода, че Volkswagen не е правил подобаващ надзор върху активността на департамента за създаване на мотори, поради което в света са били продадени близо 10.7 млн. дизелови коли с противозаконен програмен продукт, манипулиращ данните за излъчванията.
През август главният цех на Volkswagen във Волфсбург краткотрайно ще спре произвеждане, само че към този момент не е ясно за какъв брой време. След това там ще се вършат единствено тези модели, които подхождат на Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP) - новата процедура за тестване на разхода на гориво и равнищата на нездравословните излъчвания, изхвърляни в атмосферата, която се прави в действителни условия по време на път.

Екостандартът WLTP става наложителен в Европа от 1 септември, като заменя остарелия NEDC (New European Driving Cycle). Volkswagen би трябвало в доста къси периоди да сертифицира по новите правила над 200 разновидността на своите модели. WLTP се отличава с доста по-строги стандарти и тестванията ще не престават 3-4 пъти по-дълго от до момента.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР