Германската прокуратура започна разследване на двамата лидери на участващата в

...
Германската прокуратура започна разследване на двамата лидери на участващата в
Коментари Харесай

Германската прокуратура разследва партийни лидери за коронавирусни бонуси

Германската прокуратура стартира следствие на двамата водачи на участващата в ръководещата коалиция партия " Съюз 90/Зелени " Аналена Бербок и Роберт Хабек, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на партията. Онлайн изданието на " Шпигел " оповестява, че следствието е за допустима корист с доверие заради нелегално погашение на суми от 1500 евро на членове на съвета на партията през 2020 година.
Обвиненията са свързани с одобряването на " коронавирусен бонус ", който членовете на съвета дали на самите себе си през 2020 година, съгласно представител на берлинската прокуратура, написа Българска телеграфна агенция.
Говорител на партията удостовери, че шестима членове на съвета на партията, в това число Бербок и Хабек, които заемат постовете външен министър и министър на стопанската система, са обект на следствие от прокуратурата. " Засегнатите членове на съвета и централата на партията сътрудничат напълно на прокуратурата, с цел да изяснят обстоятелствата бързо и напълно ", акцентира представителят.
Коронавирусни
бонуси са получили всички чиновници в централата на партията и членовете на партийния съвет, които обаче към този момент са ги върнали, добави представителят.
Специалните
бонуси привлякоха публичното внимание по време на предизборната акция предходната година, откакто Бербок, която беше претендент за канцлерския пост, беше подложена на рецензии, че не ги е заявила като източник на доходи. Зелената партия взе участие във воденото от Германската социалдемократическа партия (ГСДП) държавно управление, дружно със Свободната демократическа партия (СДП).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР