Германската прокуратура е претърсила помещения на южнокорейските автомобилни компании Хюндай

...
Германската прокуратура е претърсила помещения на южнокорейските автомобилни компании Хюндай
Коментари Харесай

Задава ли се нов епизод на Дизелгейт?

Германската прокуратура е претърсила пространства на южнокорейските автомобилни компании " Хюндай " (Hyundai) и " Киа " (Kia), както и на американския снабдител на автомобилни съставни елементи " БоргУорнър " (BorgWarner). Претърсването е по отношение на съмнения за инсталирането на механизми за прикриване на отделените нездравословни излъчвания от дизеловите транспортни средства, създадени от трите компании, заяви ДПА, представена Българска телеграфна агенция.

Около 180 чиновници на прокуратурата във Франкфурт са претърсили пространства в региона към града. Претърсени били осем пространства в Германия и Люксембург, като акцията е била координирана от Европейската организация за съдействие в региона на наказателното правораздаване (Евроджъст).
 България и още 4 страни желаят отсрочване на възбраната на моторите с вътрешно горене
България и още 4 страни желаят отсрочване на възбраната на моторите с вътрешно горене

Европейският парламент желае да забрани продажбата на нови стандартни коли в Европейски Съюз от 2035 година

Говорител на " Хюндай " сподели, че компанията напълно спомага на немската прокуратура.

Разследването е фокусирано върху над 210 000 дизелови транспортни средства, регистрирани до 2020 година. Според управляващите конфигурирани съставни елементи по мотора са изключвали или ограничавали механизмите за филтриране на отработените газове при естествени условия на шофиране, вследствие на което екологичните стандартите не са били спазвани.

Познатият още като " Дизелгейт " скандал с нездравословните излъчвания, отделяни от дизелови транспортни средства в количества, които нормите не разрешават, за първи път избухна в Съединени американски щати през септември 2015 година. Тогава американската организацията за запазване на околната среда (EPA) стартира следствие против " Фолксваген " (Volkswagen), напомня ДПА.
 От 1 юли ще зареждаме до 50 литра гориво месечно на по-ниска цена
От 1 юли ще зареждаме до 50 литра гориво месечно на по-ниска цена

Отстъпката ще възлиза на 25 стотинки на литър

Скоро по-късно и други компании бяха въвлечени в абсурда, поради който бяха наложени големи санкции на автомобилните концерни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР