Германската полиция задържа още двама души, заподозрени за участие в

...
Германската полиция задържа още двама души, заподозрени за участие в
Коментари Харесай

Задържани са още двама заподозрени за убийството на германския политик Валтер Любке

Германската полиция задържа още двама души, обвинени за присъединяване в убийството на ръководителя на администрацията на немския окръг Касел и проимигрантски политик Валтер Любке, убит от десен екстремист, направил цялостни признания, заяви в четвъртък говорителка на прокуратурата, представена от Ройтерс.

Тя отхвърли да удостовери информацията на сп. " Шпигел ", че единият от обвинените е продал оръжието, употребявано от Щефан Ернст за убийството на Любке, който бе открит да лежи в локва кръв пред дома си в провинция Хесен на 2 юни.

" Арестувахме двама души ", сподели говорителката на прокуратурата. Тя посочи, че повече детайлности ще бъдат обявени по-късно денем.

Според онлайн изданието на " Шпигел " при обиска в дома на Ернст са били открити пет броя оръжия. Това насочило правоохранителните органи към хипотетичния продавач, а също към медиатора при договорката, които са обвинени в помагачество на убийството.

На 15 юни полицията задържа хипотетичния палач на Любке - 45-годишния гражданин на Касел Щефан Ернст. Мъжът направил цялостни признания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР