Германската полиция проведе мащабна акция срещу престъпни банди, организирали фиктивни

...
Германската полиция проведе мащабна акция срещу престъпни банди, организирали фиктивни
Коментари Харесай

Българи замесени в нагла схема с фиктивни бракове в Германия, заражда се огромен скандал!

Германската полиция организира огромна акция против незаконни банди, организирали фиктивни бракове с небогати дами от България, Румъния и Чехия. Така жители на страни отвън Европейски Съюз са се сдобивали с право на престой в Общността, показва Дойче веле.
Полицията в Германия разруши незаконна мрежа от няколко редом настоящи банди на сръбски, косовски и български жители, които са посредничели за сключването на фиктивни бракове за приемане на европейско поданство.
От 2015 насам
Прокуратурата във Франкфурт на Майн заяви, че е била извършена огромна акция, включваща обиски в седем немски провинции, както и на територията на Чехия. Близо 1000 полицейски и митнически чиновници са провели обиски в съвсем 100 обекта, при които е било намерено и конфискувано огромно количество доказателствен материал за осъществените закононарушения, в това число флашки с информация, мобилни телефони и пари в брой. Акцията на полицията и митниците е била съсредоточена най-много над провинция Хесен и района Рейн-Майн. Според говорителка на прокуратурата във Франкфурт, по време на акцията са били задържани редица хипотетични причинители.
Поне от края на 2015 година насам въпросната тайфа от българи, косовари и сърби почнала да построява система за измами, с чиято помощ жители на страни отвън Европейски Съюз са придобивали правото на свободно напредване в границите на Общността. За задачата са били употребявани документи с подправено или погрешно наличие, даващи право на престой или на европейско поданство.
Как тъкмо са осъществявани закононарушенията?
Клиентите на престъпната мрежа са били най-вече млади и заможни мъже, искащи да изоставен Косово и да се открият в Европейски Съюз. Те са плащали големи суми, постоянно петцифрени, с цел да бъдат свързани с евентуални брачни партньорки от Чехия, Румъния или България.
Подбирани са били най-вече дами с материални усложнения, които са се съгласявали да сключат мним брак против известно възнаграждение. Прокуратурата във Франкфурт счита, че по този модел са били подписани най-малко няколкостотин фиктивни бракове.
В най-малко няколко от разкритите случаи са били сключвани и фиктивни бракове с германки. В тези случаи на дамите са били плащани суми сред 5000 и 7000 евро за единодушието да се омъжат фиктивно. Засега е открито, че най-малко трима от членовете на една виетнамско-германска тайфа са получили точно по този метод правото на непрекъснат престой в Германия.
Престъпната мрежа от банди е упрекната също и в укриване на налози, работа на черно (предимно в областта на строителството) и неплащане на социално-осигурителни вноски. По този метод са били нанесени вреди на немския бюджет за най-малко 6 милиона евро, оповестяват медиите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР