Германската полиция осуети планиран държавен преврат. Силите за сигурност разбиха

...
Германската полиция осуети планиран държавен преврат. Силите за сигурност разбиха
Коментари Харесай

Германия се размина на косъм от военен преврат

Германската полиция осуети плануван държавен прелом. Силите за сигурност разрушиха терористична клетка, упрекната в скрит план за крайнодесен прелом за събаряне на държавното управление, ликвидиране на политици и определяне на боен режим. Това съобщи The National news.

По информация на Прокуратурата са арестувани 25 обвинени, в това число някогашен народен представител и малолетен принц при акции Германия, Италия и Австрия рано тази заран. По време на разпитите на арестуваните излиза наяве, че е бил подготвян скрит план, извършени са паравоенни образования, определено е краткотрайно държавно управление и е търсена поддръжката на Русия.

Някои членове са упрекнати в осъществяване на „ съответни мерки за навлизане в немския парламент с дребна въоръжена група ", потвърдиха от Прокуратурата. Групата е включвала някогашни бойци и е полагала специфични старания да набира чиновници от полицията и военните с екстремистки възгледи.

Държавният прелом е въодушевен от така наречен идеология на Reichsbuerger (Граждани на Райха) - придвижване, което отхвърля легитимността на немската страна след 1945 година

Прокурорите споделиха, че заговорниците също са били повлияни от теориите на конспирацията на QAnon и са вярвали, че Германия е ръководена от „ дълбока страна ".

Един хипотетичен лидер е малолетен принц на име Хайнрих XIII, за който се твърди, че е осъществил контакти с Русия посредством медиатор – жена на име Виталия. Той е управлявал секрети срещи на ръководещия съвет на групата, на които са правени подробни проекти за боен режим. Групата е излъчила и държавно управление – определени са бъдещите министри на правораздаването, опазването на здравето и външните работи, съгласно федералните прокурори.

Друга обвинена, наречена Биргит МВ, е разпозната от немските медии като Биргит Малсак-Винкеман, някогашен народен представител от крайнодясната партия Алтернатива за Германия (AfD).

Паравоенната част на групата е стигнала до такава степен, че е придобивала оръжия, упражнявала е пукотевица и се е подготвяла за основаване на милиции. „ Членовете на организацията знаят, че техните планове могат да бъдат осъществени единствено с потребление на военни средства и принуждение против държавни чиновници. Били са подготвени на всеотдайност, като нужна стъпка за смяна на системата на всички равнища “, се акцентира в известието на Федералната прокуратура.

Общо 22 обвинени членове и трима обвинени поддръжници на крайнодясна терористична група бяха арестувани при акциите тази заран. Те ще се явят пред съда през днешния ден и на следващия ден.

Силите за сигурност са претърсили над 100 частни парцела в цялата страна. Операцията е почнала в 6 сутринта в къща в жилищния регион Ванзее в Берлин. Минути по-късно е обискирана и ловна хижа в източната част.

Der Spiegel заяви, че са претърсени казармите на част от специфичните сили. Подготовката на преврата е почнала от ноември предходната година.

Групата Reichsbuerger има вяра, че предвоенната Германска империя не е законно разпусната и страната би трябвало да бъде освободена от военновременните съдружници. Дълго време считана за дребна група чудаци, крайнодясните провокираха поредност от вълнения по време на пандемията от ковид, които прераснаха в принуждение, когато група протестиращи се опита да нахлуе в Народното събрание в Берлин.

Крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " се завърна на политическата сцена през октомври, когато съвсем удвои гласовете си на районни избори.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР