Германската полиция не изключва възможността вчерашното нападение и взимането на

...
Германската полиция не изключва възможността вчерашното нападение и взимането на
Коментари Харесай

Германските власти не изключват вчерашната заложническа драма в Кьолн да има терористичен мотив

Германската полиция не изключва опцията вчерашното нахлуване и взимането на заложничка на централната гара в Кьолн да е имало терористичен претекст, съобщи ДПА.

Похитителят бе ранен, откакто полицията влезе в аптека на гарата, където мъж държеше заложничка. Мъжът бил въоръжен с експлозиви, направени от газови бутилки за къмпинг и запалителни субстанции, сподели офицерът, управляващ следствието. Прокуратурата проверява опит за ликвидиране и пострадване.

Вчера по обед нападателят възпламенил коктейл "Молотов " в ресторант за бързо хранене и ранил 14-годишно момиче, а притежателят на ресторанта изпаднал в потрес, припомня ДПА. Нападателят избягал, нахлул в аптека в същия комплекс от магазини и взел жена за заложничка. Специални сили на полицията атакували аптеката след два часа договаряния, простреляли нападателя и го ранили тежко. Леко ранената заложница била освободена.

"Когато влезнал в аптеката, нападателят декларирал съгласно очевидци, че е от терористичната група Даеш (Ислямска държава) ", сподели следователят. Полицията заяви, че на мястото на нападението е открит документ за идентичност на 55-годишен сириец, който имал позволение за престой в Германия доникъде на 2021 година Следователите споделиха, че евентуално този документ е на нападателя, само че това още не е потвърдено сигурно. Той е прочут на полицията по отношение на редица закононарушения, като обири и закани.

Вчера полицията затвори цялата гара и блокира региона към нея, в това число площада към фамозната Кьолнска катедрала, а влаковете бяха отклонявани. Гарата на Кьолн е един от най-важните железопътни възли по Рейн и е в самия център на града. През нея всеки ден минават към 1300 влака и 280 000 пасажери, прибавя Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР