Германската партия Зелени обяви, че членовете й са одобрили споразумението

...
Германската партия Зелени обяви, че членовете й са одобрили споразумението
Коментари Харесай

Падна и последната неизвестна пред новата германска коалиция

Германската партия " Зелени " разгласи, че членовете й са одобрили съглашението за сформиране на съдружно държавно управление с другите две партньорски партии, съобщи Асошиейтед прес.
Още по темата
С превъзмогването на този финален стадий немският парламент към този момент може да пристъпи към гласоподаване на кандидатурата на Олаф Шолц за канцлер.

Другите две обединения - Социалдемократическата партия на Шолц и подкрепящата бизнеса Свободна демократическа партия - утвърдиха с огромно болшинство съглашението през уикенда.

" Зелените " бяха единствената партия, допитала се до редовите си членове за договорката. Генералният секретар Михаел Келнер сподели през днешния ден, че съглашението е било подкрепено от 86 % от гласувалите. Около 57% от 125-те хиляди членове на партията са дали своят вот, съгласно Келнер.

Очаква се Шолц да бъде определен за канцлер от Народното събрание в сряда. Избирането му ще бележи края на 16-годишното ръководство на канцлера Ангела Меркел.

Съпредседателят на партията Аналена Бербок сподели, че резултатът от допитването ще даде подтик на работата в новото държавно управление. Зелените политици получиха няколко позиции в новия кабинет, означи. Съпредседателят Робърт Хабек, който също ще бъде вицеканцлер, ще оглави Министерството на стопанската система и отбраната на климата; Аналена Бербок, ще бъде външен министър; Ан Шпигел ще бъде министър по фамилните въпроси; Щефи Лембке ще поеме Министерството на околната среда; и ветеранът от Зелените политик Джем Йоздемир ще бъде министър на храните и земеделието. Клаудия Рот, различен деец от Зелените, ще бъде комисар по културата на страната.

В държавното управление ГСДП, която се очерта като най-силната партия на изборите през септември, ще поеме ресорите труд и обществени въпроси, опазване на здравето, вътрешни работи, защита, развиване, строителство и жилища, както и канцеларията на кабинета.

Някои от основните цели на обединението, която възнамерява да служи като " съюз за независимост, правдивост и резистентност ", включват:
въвеждане на минимална заплата от €12 ($13,55) на час; да се създадат жилищата налични, като се се държи изкъсо нарастването на наемите и се построяват 400 000 нови жилища годишно, в това число 100 000 с обществени средства; облекчаване на ситуацията на потребителите на електрическа енергия, като към този момент няма да се начислява спомагателна такса за възобновима сила от милиард евро върху сметките; създаване на ново федерално министерство на строителството и разширение на Министерството на стопанската система, като включи и опазването на климата; 80% от електрическата енергия в Германия се получава от възобновими енергийни източници до 2030 г.; намаляване на възрастта за гласоподаване на 16 години; легализиране използването на канабис за забавление.
Новото държавно управление ще размени огромната коалиция на консервативния Християндемократически съюз (ХДС) и СДП - двата най-големи партийни блока в Народното събрание, които преобладават в немската политика след края на Втората международна война.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР