Германската министърка на отбраната Кристине Ламбрехт се отказа от идеята

...
Германската министърка на отбраната Кристине Ламбрехт се отказа от идеята
Коментари Харесай

Германия се отказа да изпраща бронетранспортьори на Украйна

Германската министърка на защитата Кристине Ламбрехт се отхвърли от концепцията да даде на Украйна бронетранспортьори, като съобщи, че не може да „ източва “ личните оръжейни ресурси на Германия, съобщи ДПА.

„ Подкрепяме Украйна отговорно и с всичко в границите на опциите си, само че би трябвало да подсигурим отбранителните качества на Германия “, сподели Ламбрехт, съобщи Българска телеграфна агенция.

Германия стартира да доставя на Украйна по-тежко военно съоръжение като самоходни противовъздушни установки, въпреки и по-късно, в сравнение с искаше Киев. Въпреки това украинските водачи не престават да оказват напън върху западните съдружници и упорстват за в допълнение въоръжение, с което да се борят с съветските сили.

„ Безотговорно е да се желае да се източи Бундесверът, изключително в тези времена, още повече игнорирайки съвета на генералния боен контрольор “, изясни Ламбрехт.

По-рано генералният контрольор Еберхард Цорн, който е най-високопоставеният боен в Германия, сподели, че в този миг армията не разполага с непотребни бронетранспортьори „ Фукс “.

Консервативната съпротива в Народното събрание от своя страна приканва за неотложно даване на 200 такива бронетранспортьори на Киев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР