Германската мегазвезда в биатлона Лаура Далмайер обяви, че обмисля прекратяване

...
Германската мегазвезда в биатлона Лаура Далмайер обяви, че обмисля прекратяване
Коментари Харесай

Лаура Далмайер пред оттегляне от биатлона


Германската мегазвезда в биатлона Лаура Далмайер разгласи, че обмисля преустановяване на кариерата си още тази пролет след края на сезона за Световната куха.

24-годишната германка счита, че към този момент е постигнала всичките си цели в спорта и не вижда какво повече може да добави от горната страна и по тази причина счита да си сложи нови провокации.

За нежната си възраст тя има впечатляващ брой оценки - седем международни трофеи, два олимпийски златни медала от Пьонгчанг и Световна купа.

" Занимавам се с биатлон от 9-годишна. Първо мечтаех да порасна, с цел да вземам участие в Световната купа, по-късно да я печеля, да стане международна шампионка. Последната ми фантазия беше олимпийско злато и я изпълних. Защо да не преставам? Не съм решила нищо дефинитивно, само че се възнамерявам да сложа край ", сподели Далмайер.

Предишната лидерка на женския биатлон на Германия Магдалена Нойнер също постави рано завършек на кариерата си, откакто завоюва от всичко по доста. Нойнер се отдръпна на 25, а Далмайер е подготвена да си тръгне даже още по-рано.

Поведението на именитите германки може да послужи за образец по какъв начин един състезател би трябвало почтено да се отдръпна, до момента в който е на върха, а не да мимикрира, каквито случаи има много, изключително у нас.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР