Германската марка Opel представи новия високопроходим модел Grandland, който представлява

...
Германската марка Opel представи новия високопроходим модел Grandland, който представлява
Коментари Харесай

Opel представи Grandland

Германската марка Opel показа новия високопроходим модел Grandland, който съставлява забележителен фейслифт на Grandland X, появил се през 2017 година като правоприемник на Antara. Новият огромен SUV е планиран и създаден в Германия и се отличава с новото лице на марката Opel, носещо присъщия детайл, наименуван Vizor.

Новият Grandland е оборудван с напълно цифрово арматурно табло и предлага редица технологии и асистиращи системи с интуитивно ръководство на функционалностите и съвременни технологии, които бяха разполагаем единствено в по-високите класове коли.



Новият дизайн на предната част е довел до напълно новата визия на Opel Grandland, който в този момент наподобява като част от фамилията на новите модели Mokka и Crossland. Новото съвременно и блестящо лице на Opel, наречено Vizor, придава самонадеяно и ясно лъчение на новия Grandland и господства в оформлението на предната част.

В нея в обединен образен детайл са интегрирани хармонично решетката, емблемата с мълнията на Opel и модерната умна пикселна система на LED светлините.



Тази софтуерна система за осветяване на Opel включва и адаптивни светлини с общо 168 светодиодни детайла, по 84 във всеки от фаровете. Тези LED детайли се грижат за непрекъснатото и гладко адаптиране на светлинния поток към пътното платно според от обстановката, без заплаха от заслепяване на другите участници в придвижването.



В оформлението на задната част надписът с името на модела Grandland и емблемата с мълнията на Opel са сложени централно върху задния похлупак. Новите брони и страничните панели са лакирани в цвета на каросерията, а защитните панели на пода са оцветени в ослепително черно и сребристо.

Новият Grandland се предлага и с присъщото за марката двуцветно лаково покритие с друг цвят на покрива, като да вземем за пример синя каросерия и черен покрив (на снимките).



В интериора на новия Opel Grandland е внедрено новото арматурно табло, наречено Pure Panel. Концепцията на интерфейса на новото табло е футуристична и в това време е пречистена от всичко ненужно, запазвайки фокуса върху най-важното. Новото табло се състои от два обединени хоризонтални екрана, насочени към лидера, с напълно цифрови показания и интуитивно ръководство на функционалностите, което прави непотребни доста от старите бутони.

Таблото употребява най-новите цифрови технологии и дава най-важната информация, а висококачествената картина на двата екрана основава приятна за лидера и пасажерите атмосфера в купето. Централният сензорен екран с диагонал до 10 инча е извърнат към лидера с концепцията той да може да се концентрира върху шофирането без да отделя взор от пътя.



Пътническият салон на новия Opel Grandland предлага висок комфорт за хората. Ергономичните седалки за лидера и пасажера начело имат документ за утвърждение от самостоятелната немска организация от медицински специалисти по ортопедия AGR и спомагат за поддържане на оптимална позиция на тялото зад кормилото. Седалките са неповторими в класа на Grandland и дават опция за доста необятен набор от настройки с електрическия механизъм за контролиране на наклона на седалката и лумбалната опора.

Във разновидността с кожени тапицерии седалките оферират функционалност за отопление и даже за вентилация. Комфортът се покачва в допълнение и от системата за достъп и пускане без ключ, както и от сензорно управляваният електрически механизъм на капака на багажника, който може да се отваря и затваря единствено с леко придвижване на крайници под задната ризница.



Комуникационната съгласуваност и заниманията на борда на новия Grandland се обезпечават от информационно-развлекателните системи, съвместими с Apple CarPlay и Android Auto. В комбиниране с услугите от гамата на Opel Connect, върховата система Multimedia Navi Pro дава настояща информация за пътнотранспортната конюнктура в действително време, актуализациите на навигационните карти и превантивната функционалност на навигационната система.

Панелът за безжично зареждане на мобилни устройства в централната подпора обезпечава прегледно и комфортно презареждане на съвместими модели смарт телефони без нужда от кабели. Стандартното съоръжение на Opel Grandland е доста богато и включва система за предизвестие при заплаха от удар начело с автоматизирано спешно прекъсване, отбрана на пешеходци, помощник за поддържане на лентата, различаване на пътните знаци и на умората на лидера, както и круиз надзор с ограничител на скоростта.



За задвижването на новия Opel Grandland ще се оферират ефикасни и екологични бензинови и дизелови мотори, както и Plug-in хибридно задвижване със зареждане от контакта. Бензиновият мотор е 1,2-литров турбомотор с непосредствено впръскване и мощ 130 к.с., комбиниран общоприетоо с 6-степенна механична предавателна кутия или като алтернатива с 8-степенна автоматизирана трансмисия. В гамата на новия Opel Grandland ще се предлага и 1,5-литров турбодизелов елемент с мощ от 130 к.с., смесен общоприетоо с 8-степенна автоматизирана предавателна кутия.



Предлагат се и два Plug-in хибридни разновидността. Първият е Grandland Hybrid и съчетава 1,6-литров бензинов турбодвигател, електромотор и акумулаторна батерия с потенциал от 13,2 кВтч, осигуряващи задвижване на предните колела и систематична мощ от 224 к.с. Тягата се предава към колелата посредством електрифицирана 8-степенна автоматизирана трансмисия. Вторият вид Grandland Hybrid4 комбинира 1,6-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател с два електромотора, постигайки систематична мощ от 300 к.с.

Новият Opel Grandland ще се създава в завода на Opel в град Айзенах, Германия, а първите коли ще слязат от поточната линия в края на есента.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР