Германската компания Allergo Healthcare, която произвежда противоалергични покривала за легла,

...
Коментари Харесай

Allergo прави шивашка фабрика за противоалергични калъфи в Плевен

Германската компания Allergo Healthcare, която създава противоалергични покривала за кревати, приготвя шивашка фабрика в Плевен. Това стана ясно от известие на общината след среща с вложителя. Наскоро записаното българско сдружение " АлергоТекс медицинише текстилиен " към този момент наема служащи, само че за момента няма информация по кое време ще стартира производството. Предприятието ще е ситуирано на повърхност от 6000 кв. м на мястото на някогашния цех за кабели " Електрокабел " - друга немска инвестиция, която обаче прекрати работа преди близо три години.
Производство
Allergo Healthcare е основана преди 25 години и има индустриална база в Германия за произвеждане на покривала за кревати за хора с алергии към прахови акари и страдащи от невродермит и астма. Разширяването на потенциала й е резултат от увеличеното търсене на такива артикули в международен мащаб, като от компанията показват, че предприятието в Плевен ще бъде най-голямото произвеждане на предпазващи от алергия калъфи в Европа.

Компанията към този момент има български уебсайт, през който набира служащи за фабриката. Търсят се както шивачи, по този начин и техници, ръководители произвеждане, експерти логистика и офис експерти. От компанията не дадоха отговор на въпросите на " Капитал " какъв брой души възнамеряват да наемат и по кое време чакат да стартира производството. За момента е неразбираема и инвестицията в плана. Според информация на уеб страницата решението на Allergo да избере Плевен е резултат от " обмяната на информация, другарската атмосфера и обезпечената поддръжка " от общината.
Компанията
Местното сдружение " АлергоТекс медицинише тестилиен " е записано при започване на август с 2000 лева капитал. Едноличен притежател и шеф е Даниел Шьонфелдер, който е притежател и на Allergo Natur Health Care (официално посоченият уебсайт на сдружението е този на Allergo Healthcare).

За момента в Имотния указател няма документи за закупен или нает парцел, само че по информация на самата компания фабриката се намира на ул. " Цар Самуил " в плевенския квартал " Сторгозия " и е с повърхност от 6000 кв.м, които включват индустриална зала и склад. Снимка на уеб страницата й демонстрира, че предприятието е ситуирано в постройката на някогашната " Електрокабел България " (част от Nexans Autoelectric), която към този момент не работи. Самата постройка беше построена през 2015 година и отдадена чартърен на " Електрокабел " от " Плевен ритейл център " (собственост на " Бългериън пропърти дивелъпмънтс " ) за период от 10 години. Друга косвена връзка сред двата вложителя, които са в разнообразни промишлености, е това, че и " АлергоТекст ", и " Електрокабел " са регистрирани на адреса на една и съща адвокатска адвокатска фирма в София.

Групата Allergo Natur Health Care е основана в Мекленбург, Предна Померания, и има клонове в Хонконг, Дубай и Съединени американски щати. Фирмените регистри демонстрират, че в нея работят 65 души, а оборотът й за 2020 година е 2.7 млн. евро.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР