Германската компания Adidas направи по-оптимистична прогноза за оставащото време на

...
Германската компания Adidas направи по-оптимистична прогноза за оставащото време на
Коментари Харесай

Adidas очаква по-високи печалби заради новите обувки “top-end”

Германската компания Adidas направи по-оптимистична прогноза за оставащото време на 2018 година, повлияна от увеличените продажби на модела спортни обувки " top-end ". Преди това спортната марка бе занижила финансовите си цели, откакто означи спад на продажбите в Западна Европа, написа Reuters.

Приоритет за изпълнителния шеф Каспър Рорстед е да усъвършенства индустриалния развой във компанията, аршин, по който Adidas доста изостава от съперника си Nike. Откакто е поел поста през 2016 година, Рорстед си е сложил за цел да опрости производството и да насърчи онлайн рекламата, където резултатът е по-голям.

След като от компанията споделиха, че чакат чистата облага за 2018 година да нарасне с 16 до 20 %, като доближи сред 1,66 и 1,72 милиарда евро, акциите на Adidas нарастнаха с 12% през последната година.

Приходите на компанията за деветте месеца на годината са се нараснали с 3,2%, до 16,682 миллиарда евро. Тримесечната облага за разпределение на акционерите е повишена с 40% на годишна база - до 1,594 миллиарда евро.

Докато Adidas взе превъзходство над Nike на пазара в Северна Америка, американската компания държи лидерските позиции в Европа, Средния Изток и Африка, поради високите си доходи от продажбите на футболни артикули.

Германският съперник Puma увеличи вероятността си за годишните доходи и оперативната облага предишния месец, като означи висок растеж на продажбите в Америка и Азия. От компанията регистрираха положителни продажби на първите им баскетболни обувки, създадени от 20 години насам.

От Adidas към този момент предизвестиха, че в Европа продажбите им няма да се усилят, откакто не са вложили задоволително в нови артикули, които да предложат на пазара през втората половина на годината. Германската спортна компания разгласи също, че приходите, поправени по отношение на динамичността на валутните курсове в района са спаднали с 1% през третото тримесечие. В същото време в Северна Америка продажбите бележат растеж от 16 %, а в тихоокеанския район на Азия с 15 %. Онлайн продажбите са скочили с 76% за третото тримесечие.

Общите продажбите за същия интервал са нарастнали с 8% - до 5,873 милиарда евро. Прогнозата на анализаторите беше за 5,92 милиарда. Нетната облага за тримесечието скочи с 19% до 656 млн. евро, което удостовери предвижданията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР