Германската канцлерка Ангела Меркел заяви, че иска да помогне на

...
Германската канцлерка Ангела Меркел заяви, че иска да помогне на
Коментари Харесай

Меркел обеща помощ за повторното залесяване на Амазония

Германската канцлерка Ангела Меркел съобщи, че желае да помогне на южноамериканските страни за повторното залесяване на Амазония, откакто вилнеещите в района пожари бъдат изгасени, съобщи ДПА.
"Ще поема дълготраен ангажимент ", разгласи Меркел в Биариц, където взе участие в срещата на върха на Г-7. Тя означи, че "са наранени белите дробове на нашата обща (планета) и затова ние би трябвало да намерим общи решения ".
"Разбира се, (това е) бразилска територия, само че въпросът за тропическите гори в действителност е световен ", сподели Меркел, представена от Асошиейтед прес. Тя означи, че откакто пожарите в Амазония бъдат изгасени, Германия и други страни ще беседват с Бразилия за повторното залесяване на района.
Лидерите от Г-7 са на едно мнение, че страните, наранени от пожарите в Амазония, би трябвало да получат помощ допустимо най-скоро, съобщи по-рано през днешния ден домакинът на форума, френският президент Еманюел Макрон. Той обаче призна за разлики по въпроса до каква степен повторното залесяване би трябвало да зависи от страните от самия район.
Меркел и Макрон са разговаряли в Биариц с чилийския президент Себастиан Пинера. Германската канцлерка и френският президент са предложили "цялата наша евентуална логистична и друга помощ ".
Меркел означи и "значителните сили ", хвърлени от бразилския президент Жаир Болсонаро в битката с пожарите в Амазония.
По-рано Болсонаро влезе в неприсъствен вербален спор с Макрон по въпроса за ролята на бразилската страна за справяне с естествените бедствия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР