Германската канцлерка Ангела Меркел призова германските семейства да проявят търпение

...
Германската канцлерка Ангела Меркел призова германските семейства да проявят търпение
Коментари Харесай

Меркел призова германските семейства да проявят търпение по време на карантината

Германската канцлерка Ангела Меркел прикани немските фамилии да проявят самообладание по време на карантината, въведена поради пандемията от ковид, съобщи ДПА.

" Все още не сме подготвени да отворим детските градини и учебните заведения ", сподели Меркел в днешния си ежеседмичен видео подкаст. " Колкото по-последователни сме в този момент в избягването на физическия контакт и в спазването на отдалеченост, в спазването на разпоредбите за хигиена и носенето на маски, толкоз по-скоро ще стане допустимо това ", посочи немската лидерка.

Очаква се през днешния ден федералният здравен министър на Германия и здравните министри на немските провинции да обсъдят напредъка на акцията за имунизиране против ковид.

Федералното държавно управление бе разкритикувано поради бавните темпове на имунизиране в Германия. Освен това, има проблеми с доставките на ваксини с част от компаниите производители.

Германия записва през днешния ден 12 321 нови случая на заразяване с ковид, заяви институтът за инфекциозни болести " Роберт Кох ". Преди седмица новите случаи бяха 16 417, осведоми Българска телеграфна агенция.

Според " Роберт Кох " броят на новите случаи на заразяване на 100 хиляди души за седем дни тази заран е 90,9. Целта на федералното държавно управление е тази стойност да спадне до 50.

В Германия понастоящем е в действие карантина, като заведенията за хранене, учебните заведения, детските градини и доста магазини са затворени доникъде на февруари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР