Германската канцлерка Ангела Меркел приветства важното и спешно решение на

...
Германската канцлерка Ангела Меркел приветства важното и спешно решение на
Коментари Харесай

Меркел: Доволна съм от новите национални мерки за борба с коронавируса!

Германската канцлерка Ангела Меркел приветства " значимото и незабавно решение " на държавното управление ѝ да се одобряват нови национални ограничения за преодоляване на растящия брой новозаразени от COVID-19, съобщи ДПА.

Така наречената " спешна спирачка " ще значи завършек на разминаванията в политиките на 16-те немски федерални провинции и ще се задейства автоматизирано, когато броят на инфектираните в даден регион стане прекомерно висок, сподели тя.

Седемдневната степен на заразяване на национално равнище в Германия набъбна до 140,9 през днешния ден, като в последните 24 часа е обявено за нови 294 смъртни случаи, цитира данните Българска телеграфна агенция.

Меркел сподели, че решението ѝ да изиска от Народното събрание краткотрайни пълномощия, които разрешават на държавното управление ѝ да постанова национални коронавирусни затваряния е належащо за преодоляването на третата вълна на пандемията в Германия, съобщи Ройтерс.

" За да се усъвършенства ситуацията, би трябвало да спрем третата вълна, да я разбием и обърнем и ограниченията за битка с пандемията би трябвало да са по-строги ", сподели Меркел на конференция, откакто държавното управление ѝ утвърди законопроект за въвеждане на национална " спешна спирачка ", в случай че броят на новозаразените надвиши 100 на 100 000 поданици в даден регион или град три следващи дни в една седмица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР