Германската канцлерка Ангела Меркел, партийни лидери, профсъюзни водачи и представители

...
Германската канцлерка Ангела Меркел, партийни лидери, профсъюзни водачи и представители
Коментари Харесай

Меркел, партийни лидери и представители на автомобилната индустрия обсъдиха бъдещето на автомобилостроенето в Германия

Германската канцлерка Ангела Меркел, партийни водачи, профсъюзни водачи и представители на автомобилната промишленост разискаха нощес по какъв начин да понижат въглеродните излъчвания и да реализират по-добри резултати в битката с климатичните промени, в която немското държавно управление е подложено на възходящ напън да поеме водеща роля, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Срещата нямаше за цел реализиране на съответни резултати. Правителството сподели, че тя се свика за "неофициална замяна на хрумвания " за фундаменталните промени, нужни в автомобилната промишленост, която обезпечава работа за 800 000 души в Германия. Екологични организации и самата автомобилна промишленост желаят държавното управление да дефинира по какъв начин ще се развиват транспортните технологии в бъдещето. Асоциацията на производителите на коли и най-големият синдикат И Ге Метал (IG Metal) настояха политиците да ускорят взимането на решения за създаване на инфраструктура за електрически автомобили и за произвеждане на акумулатори.

За да се поддържа просперитетът на Германия и да се извършват задачите за климата, страната би трябвало да стане "световен първенец " в сфери като електромобилността, колите с водородно и с различни горива, сподели министърът на превоза Андреас Шойер.

Християндемократическият съюз на канцлерката Меркел не има намерение да уточни като приоритет производството на електрически автомобили и ще упорства за необятен микс от технологии, само че наред с това дава обещание, че цената на превоза за жителите няма да се увеличи, отбелязва ДПА.

Предвижда се също разширение на ролята на железопътния превоз. Представители на ХДС оферират да се понижат такси и налози за него. Дори немският авиопревозвач Луфтханза упорства за по-евтин и първокласен железопътен превоз, което съгласно шефа на самолетната компания Карстен Шпор ще й даде опция да насочи повече запаси към интернационалните полети на далечни дистанции, прибавя ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР