Германската канцлерка Ангела Меркел, чийто мандат изтича догодина, заяви днес,

...
Германската канцлерка Ангела Меркел, чийто мандат изтича догодина, заяви днес,
Коментари Харесай

Ангела Меркел няма да се кандидатира за пети мандат като канцлер на Германия

Германската канцлерка Ангела Меркел, чийто мандат изтича следващата година, съобщи през днешния ден, че не има намерение да се кандидатира за поста за пети път, оповестява Българска телеграфна агенция. „ Не, в действителност не. Категорично “, отговори тя на въпрос за възможна нова кандидатура в изявление за телевизия Цет Де Еф.

65-годишната немска лидерка е измежду най-предпочитаните политици в страната, в това число с помощта на триумфа на страната в битката с новия ковид.
Меркел: Има доказателства за съветски хакерски офанзиви против мен Въпреки това ще се стремя към положителни връзки с Русия, съобщи немският канцлер
Нейният Християндемократически съюз ще избере в края на тази година нов водач, който по-късно би трябвало да стане претендентът на консервативната партия за канцлерския пост. Меркел приказва и за гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд при полицейски арест в Съединени американски щати.

„ Това ликвидиране на Джордж Флойд е извънредно нещо. Расизмът е извънредно нещо. Американското общество е доста поляризирано “, сподели немската канцлерка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР