Германската инвестиционна банка Varengold Bank AG планира да открие следващата

...
Германската инвестиционна банка Varengold Bank AG планира да открие следващата
Коментари Харесай

Германска инвестиционна банка отваря клон у нас

Германската капиталова банка Varengold Bank AG възнамерява да открие идната година собствен клон в България. Това излиза наяве от изказване пред вестник " Банкер " на Бернхард Фурман, член на УС на банката по време на събитие в София.

" Varengold Bank AG вижда отлична опция да осъществя сполучливата си бизнес тактика с нов клон в София ", разяснява той пред изданието.

От информацията излиза наяве, че немската банка възнамерява да се концентрира в обслужването на бизнес клиенти, както и в издаването на акредитиви и банкови гаранции. Предвижда се финансовата институция да работи с дребни и междинни предприятия, а също и с рисков вид клиенти, каквито са да вземем за пример започващите компании.

Плановете на финансовата институция, основана в Хамбург, са поделението й да проработи у нас през март 2018 година. Дотогава би трябвало да завърши регулаторната процедура по паспортизиране на услугите й в България.

За тази цел би трябвало да бъде спазена процедурата, планувана от Директива 25, а точно: да бъде известена немската централна банка, тя да даде позволение на кредитната институция да извърши желанието си в България, след което немският регулатор би трябвало да изпрати нотификация до Българската национална банка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР