Германската икономика е регистрирала ръст от 6% по предварителни данни

...
Германската икономика е регистрирала ръст от 6% по предварителни данни
Коментари Харесай

Германската икономика се съживява с 6% за третото тримесечие

Германската стопанска система е записала растеж от 6% по предварителни данни за третото тримесечие на 2020 година, само че възобновяване най-вероятно ще се забави от втората вълна от COVID-19, която удари Европа. Това се споделя в отчет на немския институт за стопански прогнози и разбори Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung (DIW), представен от Ройтерс.

В документа се споделя, че доста компании към момента се мъчат да се върнат към предпандемичните си размери, заради което съвсем всичките им финансови запаси са изчерпани. Очаква се първичните публични данни за немската стопанска система в интервала юли-септември да бъдат оповестени в края на този месец.

За съпоставяне Германия бе измежду страните с най-нисък стопански спад през първите две тримесечия на 2020 година През първото тримесечие Брутният вътрешен продукт на страната означи 2,2% спад на годишна база и спад 2% на тримесечна база. За интервала април-юни понижението беше 11,7% на годишна база и 10% на тримесечна.  

По-рано канцлерът на страната Ангела Меркел насочи предложение за затваряне на всички питейни заведения и заведения за хранене от 4 ноември, като поредна мярка против разпространяването на заболяването.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР