Германската футболна лига (DFL) обмисля да намали минимално позволената възраст

...
Германската футболна лига (DFL) обмисля да намали минимално позволената възраст
Коментари Харесай

В опит да се конкурира с големите германският футбол намалява минималната възраст

Германската футболна лига (DFL) обмисля да понижи минимално разрешената възраст за играчите, които се състезават професионално. Според " Билд " и " Велт " от идващия сезон DFL възнамерява да разреши на клубовете от първите две равнища да разчитат на футболисти на минимална възраст 16 години.

" Вярваме, че е желателно да дадем на младите играчи допустимо най-вече време за персоналното им развиване. Има логичност в това, да включим най-големите гении по-рано на високо равнище, като такива образци има в чужбина ", сподели спортният шеф на националните тимове към Германския футболен съюз в Панайотис Чатциалексиу. Той има вяра, че смяната е обективна.

В момента минимално позволената възраст в професионалния футбол в Германия е 18 години. Изключение са случаите, когато съответният състезател е част от тима до 19 години на клуба.

Най-младият дебютант в историята на бундеслигата е Нури Шахин, който се появи в игра на 16 години и 335 дни за " Борусия " (Дортмунд) през 2005 година Полузащитникът получи право да играе, защото беше в състава до 19 години.

Бившият футболист на " Борусия " Ларс Рикен има вяра, че Бундеслигата изостава по отношение на огромните шампионати, тъй като не разреша на клубовете да употребяват надарени млади състезатели. Според треньора на " Лайпциг " Юлиан Нагелсман сходна стъпка може да има негативни последствия за младите играчи, които ще бъдат подложени на по-голям напън.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР