Германската федерална служба за корабоплаване и хидрография издаде разрешение за

...
Германската федерална служба за корабоплаване и хидрография издаде разрешение за
Коментари Харесай

Берлин издаде ново разрешително за Северен поток 2 в германски води

Германската федерална работа за мореплаване и хидрография издаде позволение за построяването на газопровода "Северен поток 2 " в немски води до края на май. Това се оповестява в изказване, оповестено в петък от регулатора.

Компанията Nord Stream 2 може да стартира работа незабавно. Предстои полагане на тръби в изключителната икономическа зона на Германия, като общата дължина на сектора е към 30 км.

Изисква се ново позволение, по-специално заради обстоятелството, че швейцарската компания Allseas отхвърли да прокара тръби поради вероятни наказания от Съединените щати. За плавателните съдове през зимните месеци към този момент беше издадено позволение за градеж, само че след напускането на швейцарците Nord Stream 2 трябваше да премине към друг вид плавателни съдове - със система за позициониране на котва и се изискваше ново позволение.

През декември бяха построени 2,6 км газопровод в изключителната икономическа зона на Германия, след което се наложи да възобнови разрешителното.

Проектът „ Северен поток 2 “ включва построяването на две линии на газопровод с общ потенциал 55 милиарда кубически метра. м на година от брега на Русия през Балтийско море до Германия. Към днешна дата са положени повече от 2300 км от газопровода „ Северен поток 2 “ (от почти 2460 км, т.е. 94% от общата дължина на газопровода). В допълнение към към 30 км в немски води, остава да се положат още 120 км водопровод в датски води.

Държавният департамент на Съединени американски щати заяви този месец на европейските компании, за които подозира, че оказват помощ за построяването на съветския газопровод “Северен поток 2 “, че са изложени на риск от наказания.

Отиващата си администрация на президента Доналд Тръмп приготвя финален кръг от наказателни ограничения против плана.

Държавният департамент се обърна към фирмите след 1 януари, като ги предизвести за новия риск от ограничавания. “Опитваме се да ги осведомяваме за риска и ги призоваваме да се отдръпват, преди да е станало късно “, сподели източник от държавното управление на Съединени американски щати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР