Германската Федерална агенция за защита на околната среда призова днес

...
Германската Федерална агенция за защита на околната среда призова днес
Коментари Харесай

Призив германците да се откажат от фойерверките в новогодишната нощ

Германската Федерална организация за отбрана на околната среда прикани през днешния ден хората да се откажат от фойерверките в новогодишната вечер, защото замърсяването на въздуха с фини прахови частици се чака да доближи още по-високи равнища, осведоми ДПА.

Според изчисленията на организацията към 4500 тона тънък прахуляк се издигат във въздуха над Германия в новогодишната нощ.
" Това се равнява на към 15,5 % от количеството твърди частици, отделяни от пътния трафик всяка година ", показва ръководителката на организацията Мария Крауцбергер пред в. " Райнише пост ".

Ако употребявате по-малко фойерверки в нощта на Нова година, или въобще се откажете от тях, можете да помогнете за понижаване на замърсяването с фини прахови частици. Това е от изгода за здравето ви и понижава отпадъците по пътищата и в околната среда, добавя тя.

Твърдите частици се образуват в процеса на горене. Те могат да доближат белите дробове и да влязат в кръвообращението, да причинят възпаления на дихателните пътища, тромбози и сърдечни болести.

Опитът сочи, че високи равнища на твърди частици в новогодишната нощ се мерят в градове като Берлин, Мюнхен и Хамбург. Пускането на фойерверки е известна традиция в Германия. Миналата година германците са купили фойерверки за към 137 млн. евро, съгласно немската Асоциация на пиротехническия бранш.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР