Германската фармацевтична компания Bayer отмени производството на ваксина срещу коронавирус

...
Германската фармацевтична компания Bayer отмени производството на ваксина срещу коронавирус
Коментари Харесай

Bayer отмени плановете за производство на ваксината на CureVac

Германската фармацевтична компания Bayer анулира производството на ваксина против ковид от първо потомство, създадена от фармацевтичната компания CureVac в завода си в Вупертал в Северен Рейн-Вестфалия. Това съобщи представител на Bayer в изявление за Rheinische Post, предава. 

„ След като CureVac отдръпна заявката (от Европейската организация по медикаментите, бел. на ТАСС) за разрешението за потребление на [лекарството, което е създало за първото потомство коронавирус], в този момент няма да има ваксина, която бихме могли да произведем за CureVac във Вупертал. Съжаляваме за това развиване на събитията “, съобщи представител на Bayer. Същевременно се акцентира, че по взаимно единодушие съдействието сред двете компании няма да продължи. 

Bayer разгласи на 1 февруари, че възнамерява да създаде към 160 милиона дози от имунизацията CureVac през 2022 година в завода си в Вупертал и да достави първите дози от лекарството през четвъртото тримесечие на тази година. Въпреки това, на 12 октомври, основаната в Тюбинген компания разгласи, че отдръпва по-ранното си заявление до Европейската организация по медикаментите, с цел да позволи потреблението на своята кандидат-ваксина против ковид от първо потомство. Вместо това CureVac ще се концентрира върху ваксина против второ потомство COVID-19 в съдействие с английската фармацевтична компания GSK (GlaxoSmithKline). 

В същия ден Европейският фармацевтичен регулатор, на фона на отдръпването на заявката, приключи поредния обзор на кандидат-ваксината на CureVac, което се провежда от февруари. В началото на юли компанията от Тюбинген заяви, че нейната ваксина против ковид е била единствено 48% ефикасна в главната фаза на своите клинични изпитвания. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР