Германската фармацевтична и биотехнологична компания BioNTech се е представила по-добре

...
Германската фармацевтична и биотехнологична компания BioNTech се е представила по-добре
Коментари Харесай

BioNTech се представя по-добре от очакваното

Германската фармацевтична и биотехнологична компания BioNTech се е показала по-добре от предстоящото през първото тримесечие на годината. Главната причина е огромното търсене на ваксини при започване на годината, което беше провокирано от разпространяването на Омикрон разновидността на ковид. Компанията регистрира доходи за първото тримесечие 6.4 милиарда евро, което е над три пъти повече в съпоставяне със същия интервал на миналата година. Тази стойност също по този начин доста надвишава и междинната прогноза на анализатори, която възлизаше на 4.6 милиарда евро.

Увеличението на чистата облага също е доста, като за първите три месеца на 2022 година тя възлиза на 3.7 милиарда евро при 1.1 милиарда евро година по-рано. Въпреки това компанията чака да не усъвършенства финансовите си резултати за годината, като предвижда доходи в края на годината сред 13 и 17 милиарда евро. Миналата година те бяха 19 милиарда евро.

" През първото тримесечие демонстрирахме непрестанно осъществяване в нашите стълбове на напредък в оправянето с инфекциозните болести и онкологията ", сподели основният изпълнителен шеф и съосновател на компанията доктор Угур Шахин. " Подобрихме нашето водачество във имунизациите против ковид-19 и отчетохме окуражаващи данни за нашата първа терапия при солидни тумори с CAR-T. Водени от нашето осъществяване в нововъведенията, ние имаме вяра, че сме в добра позиция да реализираме голям брой пускания на артикули през идващите години, което би улеснило доста дълготрайния ни напредък ", добави Шахин.

Очакваният спад на приходите се изяснява с намаляващото въздействие на ковид-19 по света. Друг фактор, който изиграва значима роля за продажбите на немския производител, е свръхпредлагането на пазара на ваксини против ковид. Това е и повода компанията за здравни разбори Airfinity да понижи прогнозата си за световни продажби за останалата част от годината с 20% до 64.1 милиарда $.
Реклама Ваксините остават значима част от тактиката на BioNTech
BioNTech, която създаде имунизацията си взаимно с американския фармацевтичен колос Pfizer, все пак ще продължи да разчита на имунизациите против ковид за немалка част от приходите си.

Все още не е ясно какъв брой огромни ще бъдат акциите за в допълнение имунизиране през 2022 година BioNTech работи с Pfizer върху ваксина, приспособена за по-добра отбрана против заболявания, породени от разновидността Омикрон. Компаниите започнаха тестване на тази поправена ваксина през януари и чакат да споделят данни от нея през идващите седмици. Създателите на първата ваксина срещу ковид са подписали поръчки за към 2.4 милиарда дози през 2022 година по отношение на последните налични данни, които са за месец април. Те са напът да доставят повече от 2 милиарда дози на страни с ниски и междинни приходи до края на годината.

BioNTech влага съществено и в действия, които не включват ковид. Компанията се пробва да сътвори революционни медикаменти за рак, като възнамерява да похарчи сред 1.4 и 1.5 милиарда евро за научноизследователска и развойна активност тази година. От немския фармацевтичен и биотехнологичен колос оповестиха, че прогнозата не включва евентуални сливания и придобивания или спомагателни съдействия, които може да бъдат стартирани тази година.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР