Германската екологична организация Deutsche Umwelthilfe (DUH) заведе дела срещу два

...
Германската екологична организация Deutsche Umwelthilfe (DUH) заведе дела срещу два
Коментари Харесай

Германска екоорганизация съди BMW и Mercedes-Benz

Германската екологична организация Deutsche Umwelthilfe (DUH) заведе каузи против два от най-големите автомобилни производители - BMW и Mercedes-Benz с искане да се понижат излъчванията на въглероден диоксид от техните коли, както и да се спре производството на транспортни средства с мотори с вътрешно горене до 2030 година Това се показва в изказване, оповестено във вторник от организацията, предава. 

Исковете са изпратени до съответните съдилища в Мюнхен и Щутгарт. На 2 септември природозащитниците изпратиха искове до автомобилните компании, съгласно които в сходство с Парижкото съглашение за климата от 2015 и настоящото законодателство на Германия те би трябвало да се ангажират да подсигуряват съответна отбрана на климата до 20 септември тази година и да спрат да употребяват мотори с вътрешно горене до 2030 година Компаниите обаче, обясняват от Deutsche Umwelthilfe, отхвърлиха исковете, което докара до завеждането на съответните правосъдни каузи. 

" Решението на конституционните съдии значи, че имаме главно право да пазиме климата. И освен страната би трябвало да почита това право, то би трябвало да бъде спазвано и от огромните корпорации, които дават отговор за излъчванията на CO2 повече от цели индустриализирани страни. Сега го пожелаваме и в съда ", сподели юрист Ремо Клингер, който съставлява ползите на природозащитниците. 

По-рано немската екологична организация Deutsche Umwelthilfe подаде друго искане до Федералната работа за мореплаване и хидрография (BSH) с условие да се оцени въздействието на плана " Северен поток 2 "  върху околната среда и да се преразгледа предходното решение. Последният път, когато природозащитниците отправяха такива претенции към организацията, беше през юни, само че те не бяха сполучливи. Това не е първият опит на немските екологични организации да спрат плана, само че досега всички тъжби бяха отхвърляни. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР