Германската „Дойче банк“ обяви план за преструктуриране, който предвижда съкращаване

...
Германската „Дойче банк“ обяви план за преструктуриране, който предвижда съкращаване
Коментари Харесай

„Дойче банк“ съкращава 18 хиляди свои служители

Германската „ Дойче банк “ разгласи проект за преструктуриране, който планува редуциране на всеки пети работещ в банката, което се равнява на към 18 хиляди души, написа английският вестник „ Гардиън”, представен от „ Фокус”.

Планът би трябвало да бъде прибавен в интервала до 2022 година
Дойче банк превела простъпка 6 милиарда $ на клиент Парите били трансферирани на американски умозрителен фонд и ден по-късно възобновени
Решението накара някои членове на изпълнителния съвет да изоставен управлението на банката, написа още изданието. Идеята за измененията е пристигнала поради неприятното показване на банката на финансовия пазар и правните проблеми в последните години.

В края на 2018-та немската полиция обискира най-голямата банка в страната по съмнение за пране на пари.
Обиски в Дойче банк поради пране на пари 170 служители на реда и финансови инспектори претърсиха офиси на банката във Франкфурт
Изпълнителният шеф Кристиян Севинг прати отворено писмо до чиновниците, в което изрази своите „ големи съжаления “ по отношение на нововъведението.

„ Първо дано да подчертая – наясно съм, че за преструктурирането на нашата банка вършим огромни съкращения. Лично аз изпитвам големи съжаления за следствията за някои от вас, само че нямаме различен избор с изключение на да пристъпим към тази смяна непосредствено “, написа в обръщението си Севинг, в което са изразени желанията „ Дойче банк “ да бъде върната към своите корени.
В Германия оправдаха шефове на „ Дойче банк ” по делото за медиен банкрут Обвиненията не се потвърдиха, съобщи съдията по делото
„ За страдание би трябвало да приемем обстоятелството, че това преструктуриране ще изисква неуместни решения. Това важи изключително доста за размера на нашия личен състав и неговото редуциране. Уверявам ви, че моите сътрудници и аз разбираме, че това решение повлиява върху хората и техния живот по непредсказуем метод. Ето за какво ние ще създадем всичко допустимо с цел да използван тези съкращения колкото е допустимо по-отговорно – считам това за собствен дълг “, декларира още изпълнителният шеф.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР