Германската биотехнологична компания CureVac подписа договор с фармацевтичния гигант Bayer

...
Германската биотехнологична компания CureVac подписа договор с фармацевтичния гигант Bayer
Коментари Харесай

Bayer и Rentschler ще помагат за производството на COVID ваксината на CureVac

Германската биотехнологична компания CureVac подписа контракт с фармацевтичния колос Bayer и с компанията за медикаменти Rentschler, който ще помогне за производството на пробната ваксина на компанията против COVID-19. Това би дало спомагателен световен подтик за увеличение на доставките на коронавирусни ваксини, оповестява Ройтерс.

Компанията CureVac, която стартира през декември изпитването на своята ваксина в късна " Фаза 3 " и се чака да разгласи междинни резултати през това тримесечие, съобщи, че има за цел да създаде до 300 милиона дози през 2021 година и сред 600 милиона и 1 милиард дози през 2022 година.

Очаква се Bayer, който ще направи своя първи опит за произвеждане на ваксини в своята 160-годишна история, да създаде 160 милиона дози от имунизацията на CureVac през 2022 година в завода си във Вупертал, Западна Германия, сподели на конференция в понеделник шефът на фармацевтичния колос Щефан Оелрих.

Въпреки че целевият размер е за идната година, Bayer се надява да успее да стартира произвеждане още през 2021 година, уточни той.

През януари немската група се съгласи да си партнира с CureVac, с цел да помогне за създаването на коронавирусната ваксина на биотехнологичната компания, макар че Оелрих съобщи, че сега Bayer не желае да вземе присъединяване в бизнеса, подсилен от вложителите Dietmar Hopp, Gates Foundation, GlaxoSmithKline и немското държавно управление.

Bayer е последният огромен производител на медикаменти, който се причислява към напъните за премахване на дефицита на ваксини против COVID-19, откакто през предходната седмица фармацевтичните компании Novartis и Sanofi обявиха, че ще оказват помощ при производството на имунизацията на Pfizer и BioNTech.

CureVac настрана съобщи, че се е обединила с контрагента Rentschler, с цел да усили производството на Коронавирус ваксини. Производствените процеси се тестват на площадката на Rentschler в Лаупхайм в югозападна Германия, където се чака да се създават над 100 милиона дози годишно, оповестиха двете компании.

Европейските държавни управления се сблъскаха с рецензии поради усложненията в доставките и производството, откакто производителите на ваксини AstraZeneca, Pfizer и Moderna оповестиха понижаване на доставките тъкмо когато се очакваше те да усилят производството.

Германия е най-голямата стопанска система в Европа, само че доста германци завистливо гледат на по-бързите темпове на стратегиите за имунизация против COVID-19 във Англия, Израел и Съединени американски щати, означи Ройтерс.

Желаейки да покаже, че подхваща дейности, немското федерално държавно управление би трябвало да се срещне с районните водачи, с производителите на ваксини и с европейски представители по-късно в понеделник, с цел да се разиска по какъв начин да се усили производството.

Германското държавно управление чака да получи общо 18,3 милиона дози ваксини през първото тримесечие от тримата западни производители на медикаменти, които към този момент имат утвърждението на Европейската организация по медикаментите, показва държавен документ, забелязан от организация Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР