Германската биотехнологична компания BioNTech ще кандидатства за одобрение ваксината, която

...
Германската биотехнологична компания BioNTech ще кандидатства за одобрение ваксината, която
Коментари Харесай

Pfizer и BioNTech внасят предложения за прилагането на тяхната ваксина при деца между 5 и 11 години

Германската биотехнологична компания BioNTech ще кандидатства за утвърждение имунизацията, която създава взаимно с американския фармацевтичен колос Pfizer, да бъде прилагана при деца на възраст сред 5 и 11 години. Това заяви изпълнителната директорка на немската компания Йозлем Тюреджи, представена от ДПА.

" През идните седмици ние ще предоставим на управляващите в Европа, както и в други страни по света, резултатите от наше проучване измежду деца на възраст от 5 до 11 години и ще аплайваме за утвърждение за използването на имунизацията в тази група ", оповестява Тюреджи в днешния брой на сп. " Шпигел ".

Тя добавя, че основаната в гр. Майнц в Западна Германия компания е почнала подготовка за произвеждане на имунизацията за деца, която ще е същата, като прилаганата при възрастни хора, само че ще бъде прилагана в по-малки дози, предава Българска телеграфна агенция.

В момента BioNTech обработва информация за по-малки деца на възраст от едвам шест месеца, като резултатите ще бъдат показани до края на годината.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР