Германската биотехнологична група Кюрвак (CureVac) обяви в сряда, че ваксината

...
Германската биотехнологична група Кюрвак (CureVac) обяви в сряда, че ваксината
Коментари Харесай

Ваксината на CureVac не е постигнала целите за ефективност при масовите тестове

Германската биотехнологична група Кюрвак (CureVac) разгласи в сряда, че имунизацията й против COVID-19 е посочила 47 % успеваемост при последната фаза на тестванията. Резултатите са под главната цел на проучването, заяви Ройтерс.

Това слага под подозрение възможната доставка на стотици милиони дози за Европейския съюз, разяснява организацията.

Разочароващата успеваемост на имунизацията, известна като CVnCoV, е била открита при промеждутъчен разбор, учреден на 134 случая на COVID-19 в изследване с присъединяване на към 40 хиляди доброволци в Европа и Латинска Америка.

През ноември Европейският съюз резервира до 405 милиона дози от имунизацията, от които 180 милиона са спомагателна алтернатива. След това компанията подписа меморандум за съгласие с Германия за още 20 милиона дози.

Компанията заяви, че най-малко 13 разновидността на ковид са открити в тестовата група, като добави, че истинската версия на вируса , открита в китайския град Ухан в края на 2019 година, е " липсвала съвсем изцяло " в тестванията досега.

По-конкретно от случаите на COVID-19 в тестовата група 124 са били изследвани за идентифициране на вирусния вид. Само един е бил провокиран от истинската версия на ковид , до момента в който 57 % са се дължали на по-заразните разновидности, будещи безпокойствие.

Според известието на компанията междинните резултати сочат, че имунизацията е ефикасна при по-младите участници в тестванията, само че е посочила ниска успеваемост при тези над 60 години, които са в максимален риск от тежко заболяване. Главният изпълнителен шеф на Кюрвак Франц-Вернер Хаас обаче посочи, че след финалния разбор е допустимо данните за успеваемостта да се трансформират.

Д-р Амеш Адалджа, специалист по инфекциозни болести в Центъра по здравна сигурност в университета Джонс Хопкинс, съобщи, че би желал да види данните за способността на имунизацията на Кюрвак да предотврати съществено заболяване, хоспитализация и гибел. " Ако тя може да направи това, даже при 47 % успеваемост в симптоматичното заболяване, това въпреки всичко е доста скъпо. Това е всичко, което ние постоянно сме желали от имунизациите да вършат ", сподели той.

Д-р Питър Хотес, вирусолог и декан на националния факултет за тропическа медицина в медицинския лицей в Байлър, Тексас, сподели, че не е ясно дали казусът зависи от вирусния вид или от неспособността на имунизацията да основава високи равнища на антителата.

От основаването си през 2000 година основаната в Тюбинген, Германия, биотехнологична компания Кюрвак се специализира в така наречен mRNA технология, която е зад триумфа на имунизациите на Pfizer и Moderna, които демонстрират над 90 % успеваемост в предотвратяването на болестта.

Преди появяването на високоефективните ваксини американската Агенция за надзор на храните и медикаментите беше сложила като цел най-малко 50 % успеваемост, до момента в който Световната здравна организация - 70 %.

Цената на акциите на Кюрвак в търговията в Съединени американски щати спадна с 48 % след публикуването на данните.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР