Германската банка отчете намаление на приходите през първото тримесечие Увеличаване

...
Германската банка отчете намаление на приходите през първото тримесечие Увеличаване
Коментари Харесай

Deutsche Bank свива инвестиционното си банкиране

Германската банка регистрира понижение на приходите през първото тримесечие

Увеличаване
Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Deutsche Bank е трансферирала неправилно 35 милиарда $

Финансовата институция е реагирала в точния момент, с цел да поправи грешката си
21 апр 2018
Смяна на върха в Deutsche Bank

Главният изпълнителен шеф Джон Краян беше отхвърлен предварително, а на негово място застава Кристиан Севинг, който отговаряше за банкирането на дребно
10 апр 2018 Печалбата на банката е намаляла до 120 млн. евро през първото тримесечие при 575 млн. година по-рано. Най-голямата немска банка - Deutsche Bank, възнамерява да понижи капиталовото си банкиране и да се концентрира върху европейския си бизнес. По този метод тя се отдалечава от упоритостите си да бъда световна банка за търговия с финансови принадлежности, оповестява Bloomberg.

Мерките

Финансовата институция ще понижи продажбата и търговията с облигации и лихвени суапове (т.нар. rates sales and trading) в Съединени американски щати, ще свие корпоративния бизнес в Съединени американски щати и Азия и ще преразгледа активността си в международен мащаб за да го ограничи, оповестиха от банката. Мерките ще доведат до " доста понижение " на работната мощ тази година, оповестяват още от Deutsche Bank.

Решението удостоверява прегледа на капиталовото банкиране, чието бъдеще беше основен фактор в огромните промени в ръководството, довели до назначението на Кристиан Зивинг за основен изпълнителен шеф. Той работи в групата от 25 години и още при известието, че той ще наследи Джон Краян, се смяташе, че тактиката на Deutsche Bank ще се измести от търсенето на напредък на облагата по линия на капиталовото банкиране към по-голям фокус върху банкирането на дребно.

" Трябва да действаме уверено и да настроим нашата тактика ", съобщи Зивинг в изказването. " Няма време за губене, защото актуалната възвръщаемост за нашите акционери не е допустима. " Корените ни са в Европа - тук би трябвало да предложим на фирмите и интернационалните клиенти по света финансови решения, добави той.

При потребителското банкиране компанията възнамерява да се концентрира върху разрастващи се пазари като Италия и Испания, а при ръководството на благосъстоянието ще се опита да се разшири в Германия и на интернационалните пазари, оповестиха още от финансовата институция.

По-слаби резултати

Съобщението за измененията в тактиката съответствува с оповестените от банката финансови резултати. Печалбата й през тримесечието е намаляла до 120 млн. евро при 575 млн. година по-рано. Валутните курсове и по-ниските доходи в подразделението на капиталово банкиране са се отразили на резултатите, отбелязва AP. За последното тримесечие на предходната година банката регистрира загуба от 2.4 милиарда евро поради еднократен разход, обвързван с данъчните промени в Съединени американски щати.
Приходите са намалели с 5% до 6.98 милиарда евро. От банката прецизират, че огромна част от понижението се дължи на повишаването на еврото по отношение на $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР