Германската банка Deutsche Bank поиска от своите висши мениджъри да се

...
Германската банка Deutsche Bank поиска от своите висши мениджъри да се
Коментари Харесай

Deutsche Bank призова висшите си мениджъри да се откажат от заплащането си за последния месец

Германската банка Deutsche Bank изиска от своите висши мениджъри да се причислят към изпълнителния комитет финансовата институция и да се откажат заплащането си за последния месец, съобщи Блумбърг.

„ Докато проектите ни за преструктуриране напредват, управителният съвет и изпълнителния комитет на банката взеха решение да дадат персонален образец и да разрешат на висшия мениджмънт да бъде част от тази самодейност “, заяви представител на  Deutsche Bank, като добави, че мярката е на доброволни начала.

Междувременно основният изпълнителен шеф на банката Кристиан Зевинг възобнови проекта си за редуциране на 18 000 работни места, който бе краткотрайно преустановен през март поради експлоадирането на пандемията от COVID-19.

Ако мениджърите се причислят към управителния съвет и и изпълнителния комитет на банката, тя може да спести повече от 10 млн. евро  за месеца, осведоми източник, осведомен с тематиката.

Редица капиталови банки като Morgan Stanley, Citigroup Inc. и HSBC Holdings Plc даде обещание да не редуцират чиновници по време на пандемията. Deutsche Bank беше първият заемодател, който обществено се отхвърли от тази мярка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР