Германската автомобилна индустрия трябва да инвестира сериозно в технологиите за

...
Германската автомобилна индустрия трябва да инвестира сериозно в технологиите за
Коментари Харесай

Германските електромобили трябва да са по-добри и по-евтини от Tesla

Германската автомобилна промишленост би трябвало да влага съществено в технологиите за електрически коли и да създаде уреди за произвеждане на акумулатори в Европа, с цел да се оправи с световните си съперници, съобщи пред немския вестник Bild министърът на стопанската система Петер Алтмайер.

Алтмайер предложи фирмите да вложат високи " двуцифрени суми в милиарди " в електрически автомобили, казвайки, че не схваща за какво компаниите толкоз дълго са се колебали.

 Mercedes провокира Tesla с електрическа S-класa
Mercedes провокира Tesla с електрическа S-класa

Седанът ще се споделя EQ S и ще е с по-голям пробег от съперниците си

Според него немските автопроизводители би трябвало да разработят модели, които да имат най-малко пробега на Tesla, само че да бъдат по-евтини.

Необходими са и вложения в производството на акумулатори, поради предстоящото търсене на доста милиони електрически акумулатори, което би помогнало на компаниите да печелят положителни пари, посъветва той.

 Пет от десетте най-продавани електрически автомобили в света са китайски
Пет от десетте най-продавани електрически автомобили в света са китайски

Tesla Model S е едвам на трето място

" В противоположен случай ще би трябвало да приемем, че огромна част от добавената стойност ще бъде създадена в Азия или Съединени американски щати, вместо тук при нас ", сподели Алтмайер, представен от Reuters.

Германската автомобилна промишленост, която подсигурява към 800 000 работни места в най-голямата европейска стопанска система, се бори с световна реакция против дизеловите коли, след абсурда " Дизелгейт " през 2015 година

 Скоро BMW няма да е това, което беше. Пуска всеобщо произвеждане на електрически автомобили
Скоро BMW няма да е това, което беше. Пуска всеобщо произвеждане на електрически автомобили

До 2020-а компанията показва 12 нови модела на акумулатори

За да се понижи равнището на замърсяване и да се избегне цялостна възбрана на дизеловите коли, колосите VW, Daimler и други форсираха развиването на електрическите автомобили.

Новото немско съдружно държавно управление възнамерява да облекчи данъчната тежест на водачите на електрически коли, да обезпечи минимум 100 000 спомагателни зарядни станции в цялата страна и да субсидира шерването на коли, с цел да даде подтик на прекосяването към по-екологичен превоз.

 Манията по
Манията по " гигафабриките " на Tesla обхвана и Европа. Daimler прави такава в Германия

Производствени центрове са планувани още в Швеция, Полша и Унгария

Също по този начин има проекти да се обезпечи финансиране за проучвания в региона на самостоятелните коли и да се поддържа основаването на произвеждане на батерийни кафези в Германия.

Автопроизводителите би трябвало да работят върху основаването на платформа за осведомителни технологии за самоуправление на коли, която да бъде най-хубавата в света.

" Първите безвредни самоуправляващи се коли би трябвало да работят с немски технологии ", безапелационен е той.

 2017: Възходът на електрическите коли
2017: Възходът на електрическите коли

Те изминаха дълъг път през последните 12 месеца

Германските компании също би трябвало да работят с други европейски компании за създаване на европейско произвеждане на батерийни кафези.

Според министъра по този начин ще се подсигуряват стотиците хиляди работни места, които сега подкрепят автомобилната промишленост и тази на нейните снабдители.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР