Германската авиокомпания Lufthansa съобщи, че отменя почти всички свои полети

...
Германската авиокомпания Lufthansa съобщи, че отменя почти всички свои полети
Коментари Харесай

Стачка отменя 800 полета на Lufthansa в петък

Германската самолетна компания Lufthansa заяви, че анулира съвсем всички свои полети до и от главните си немски центрове в Мюнхен и Франкфурт за петък, откакто водачите оповестиха стачка, заяви " Ройтерс ".

Авиокомпанията ще анулира 800 полета на 2 септември, което визира 130 000 пасажери, се споделя в изказване през днешния ден на Lufthansa.

Пилотите оповестиха стачните дейности, засягащи пътническите самолетни компании Lufthansa и Lufthansa Cargo, откакто договарянията за по-добро възнаграждение с немската самолетна компания се провалиха.

Стачката ще стартира в 00:01 часа в петък сутринта и ще завърши в 23:59 часа.

Прекъсването на полетния проект може да докара до спомагателни " самостоятелни анулации или закъснения в събота и неделя ", сподели Lufthansa.
 Lufthansa анулира над 1000 полета
Lufthansa анулира над 1000 полета

Наземният личен състав на компанията разгласи еднодневна стачка

Групата на самолетните компании изрази страдание за решението на синдиката, като сподели, че е предложила " доста добра оферта ", която ще увеличи главните заплати на водачите с 900 евро .

Синдикатът на водачите Cockpit търси нарастване на заплатите с 5,5 % до края на годината , автоматизирана отплата за инфлацията и поправяне на системата за заплати.

Lufthansa сподели, че целият пакет, пожелан от синдиката, ще увеличи разноските за пилотен личен състав с 40 % или 900 милиона евро.

Синдикатът обаче твърди, че с цел да се избегнат трудови разногласия, самолетната компания би трябвало " да показа доста усъвършенствана оферта ".

" В момента сме прекомерно надалеч един от различен. В допълнение към компенсирането на загубата на действителни заплати, в този момент се нуждаем на първо място от стабилно решение за структурата на обезщетенията във всички професионални групи ", сподели договарящият на Cockpit Марсел Гроелс.

С възходящата инфлация се чака груповото договаряне на заплатите да бъде с напрежение през идващите месеци в цяла Европа.

Цените на съществени артикули и услуги в Германия са се повишили със 7,9 % през годината до август, съгласно данни, оповестени във вторник от федералната статистическа организация Destatis.
 Lufthansa анулира още 2000 полета
Lufthansa анулира още 2000 полета

Заради стачки, дефицит на личен състав и пандемични ограничавания

Припомняме, че това е поредна стачка в компанията за последните месеци, при която се анулират до 2000 полета на ден. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР