Германската авиокомпания Lufthansa и Vereinigung Cockpit, профсъюзът, който обединява германските

...
Германската авиокомпания Lufthansa и Vereinigung Cockpit, профсъюзът, който обединява германските
Коментари Харесай

Ето какво увеличение на заплатите получиха пилотите от Lufthansa, за да спрат да стачкуват

Германската самолетна компания Lufthansa и Vereinigung Cockpit, профсъюзът, който сплотява немските водачи, реализираха съглашение за заплатите, което поставя край (поне до юни 2023 г.) на трудовия спор, който докара до стачки на чиновниците на самолетната компания.

Пилотите ще получат нарастване на главното си възнаграждение от 980 евро на два стадия от 490 евро, единият със задна дата до август 2022 година и идващият през април 2023 година По този метод началната заплата на втори водач ще се усили с към 20%, до момента в който за капитан в последна степен нарастването ще съставлява 5,5%.

Успоредно с това ще продължат договарянията по други въпроси, които не бяха оповестени заради съглашение за дискретност.
 14 полета на Lufthansa от и до София бяха анулирани, какви са правата на пасажерите
14 полета на Lufthansa от и до София бяха анулирани, какви са правата на пасажерите

Пилотите на самолетната компания стачкуват

Lufthansa и Vereinigung Cockpit също се съгласиха да замразят ограничения като стачки до 30 юни 2023 година Споразумението към момента предстои на в детайли формулиране и утвърждение от виновните органи.

" Радваме се, че постигнахме това съглашение с Vereinigung Cockpit. Увеличаването на главната заплата с идентични базови суми води до мечтаното по-високо съразмерно нарастване на началните заплати ", сподели Майкъл Нигеман, основен шеф по човешките запаси и шеф по труда на Deutsche Lufthansa AG.

" Сега желаеме да използваме идващите няколко месеца в поверителен разговор с Vereinigung Cockpit, с цел да намерим и внедрим устойчиви решения. Общата цел е да продължим да предлагаме на нашите водачи атрактивни и сигурни работни места с вероятности за по-нататъшно развиване ", добави той.

От своя страна Матиас Байер, представител на Vereinigung Cockpit, сподели, че " Това би трябвало да се преглежда като позитивен сигнал към водачите, пасажерите и бъдещата жизненост на Lufthansa. Колективните контракти към момента са отворени, само че точките, които би трябвало да бъдат контрактувани, към този момент могат да бъдат разисквани в поверителна конюнктура. "
 Стачка анулира 800 полета на Lufthansa в петък
Стачка анулира 800 полета на Lufthansa в петък

Това визира 130 000 пасажери

" Добрият паричен резултат е задоволителен, само че ние сме също толкоз удовлетворени, че успяхме да реализираме още една стъпка към по-устойчиво партньорство. В момента сме на прав път с Lufthansa ", добави Марсел Грьолс, който води груповите договаряния за синдиката.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР