Германската асоциация на кабелните оператори FRK (Fachverband Rundfunk- und BreitbandKommunikation)

...
Германската асоциация на кабелните оператори FRK (Fachverband Rundfunk- und BreitbandKommunikation)
Коментари Харесай

Германската кабелна асоциация посъветва ARD и ZDF да излязат от Facebook




Германската асоциация на кабелните оператори FRK ( F achverband R undfunk- und Breitband K ommunikation) прикани публичните ТВ оператори ARD и ZDF неотложно да изоставен Фейсбук. „ ARD и ZDF финансират от години разширението на своето наличие във Фейсбук посредством публични такси. През цялото това време те са дали на американската компания милиони потребителски данни на своите фенове, а никой не знае по какъв начин те се употребяват и в края на краищата кой си служи с тях “, съобщи ръководителят на асоциацията Хайнц-Петер Лабонте.

„ Недопустимо е Фейсбук да бъде подкрепян повече посредством лицензите такси, плащани от цялото общество, а феновете да съфинансират злоупотребата с техните лични данни “, разяснява той. Дори ръководещият шеф на Фейсбук Шерил Сандберг не знае какви данни са събрани от Cambridge Analytica да вземем за пример, което е обезпокоителен сигнал за данъкоплатците в Германия.

ARD и ZDF употребяват Фейсбук и други обществени мрежи от години, с цел да привлекат фенове и да разширят аудиторията си, споделя Лабонте и прибавя, че съвсем всички публикации и функционалности на онлайн услугите на публичните малките екрани съдържат линкове, които подтикват феновете да употребяват още повече Фейсбук.

Шефът на кабелната асоциация е сюрпризиран от недомисленото държание на публичните малките екрани. „ От една страна, всички канали на ARD и ZDF съвсем ежечасно разгласяват следствия и разбори за абсурда с Фейсбук, а от друга, не престават да примамват феновете си да употребяват Фейсбук. Освен това Германската федерална антимонополна комисия към този момент съобщи, че Фейсбук злоупетребява със своята пазарна мощност във щета на потребителите, като дава техни данни на трети страни. “

Според него, ARD и ZDF трябвало да спрат да употребяват платформата на Фейсбук, най-малко до момента в който щатската компания не даде на консуматори си цялостна бистрота по отношение на потреблението на техните лични данни.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР