Германската армия изтегля цял взвод механизирана пехота от силите на

...
Германската армия изтегля цял взвод механизирана пехота от силите на
Коментари Харесай

Германия изтегля цял взвод войници от Литва заради изчезнали оръжия и антисемитски песни

Германската войска изтегля цялостен взвод механизирана пехота от силите на НАТО в Литва и бойците ще се върнат в Германия на следващия ден след съмнения за съществени злоупотреби, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Основният обвинен по случая боец може да бъде уволнен по бързата процедура, съгласно военното законодателство, заяви през днешния ден немското министерство на защитата. Военното контраразузнаване също е привлечено към присъединяване в следствието.

Подозренията се породиха в хода на следствие на някои нередности, като открити неналичия на муниции на стойност стотици евро. Разследващите към този момент разкриха първичните си съмнения за осъществени престъпни действия, вариращи от полово посягане до обиди на расова основа, оказване на насила и прояви на екстремизъм.

Войниците са пеели да вземем за пример десноекстремистки и антисемитски песни на празненство в хотел в края на април, заяви списание " Шпигел ", което първо алармира за случая. Видеодокументиран е също един случай на полово посягане.

Германската министърка на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер дава обещание да потърси отговорност от всеки от военнослужещите от взвода, който укрива информация от проверяващите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР