Германска компания обмисля инвестиция в България, с която ще разкрие

...
Германска компания обмисля инвестиция в България, с която ще разкрие
Коментари Харесай

Германска компания обмисля инвестиция за разкриване на 2 000 нови работни места в България

Германска компания обмисля инвестиция в България, с която ще разкрие 2 000 нови работни места. Това стана ясно по време на среща на министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов с представители на компанията. Те са на посещаване в страната ни за разглеждане на съответни местоположения за откриване на ново произвеждане. На срещата участва и зам.-министърът на стопанската система Ирина Щонова.

" Можете да разчитате на цялостна поддръжка и подпомагане от българските институции през целия капиталов развой “, акцентира министър Никола Стоянов. Той добави, че за редица райони в България дружество от подобен мащаб ще бъде структуроопределящо и вложителят би получил в допълнение подпомагане от общините по места. " За всички проблеми и въпроси можете да се обръщате непосредствено към мен и съм сигурен, че ще преодолеем всяка административна спънка в най-кратки периоди “, акцентира министър Стоянов.

Компанията e измежду водещите немски снабдители в автомобилостроенето. В рамките на полемиката министър Стоянов бе осведомен с цялостната активност и производството ѝ в целия свят. Като съществени преимущества на България бяха подчертани географското разположение и това, че страната ни e част от Европейския съюз. Бяха разисквани разнообразни местоположения, отговарящи на посочените от вложителя параметри и бе контрактувано оперативните диалози да продължат в идващите дни.

Министърът на стопанската система и промишлеността подчертава върху обстоятелството, че Германия е най-големият стратегически сътрудник на страната ни в двустранната търговия и срещна представителите на компанията с оценката на немските вложители за изискванията за правене на бизнес в България.

Сред водещите цели за министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов е възстановяване на активността на комерсиалните аташета на България зад граница, като осъществената аудиенция и задълбочаване на интереса на немската компания, е разследване на поредната работа на Службата по търговски стопански въпроси в Мюнхен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР