Германска фирма се надява да промени коренно тестовете за новия

...
Германска фирма се надява да промени коренно тестовете за новия
Коментари Харесай

Разработиха тест за коронавирус със сканиране на очите

Германска компания се надява да промени радикално тестванията за новия ковид с очен скенер, който дефинира носителите на болестта единствено за три минути при акуратност 95 %, заяви Ройтерс.

Компанията Semic RF е създала сканиращата апликация с сътрудници от Съединени американски щати и се надява да стартира разпространяването й там до края на идващия месец след приемане на позволение от регулаторния орган. Технологията употребява фотография на окото, направена със смарт телефон. Вирусът се разпознава по симптоматично инфектиране, наречено " розово око ", предава Българска телеграфна агенция.

" Успяхме да изолираме ковид от други над два милиона разнообразни нюанса розово ", сподели ръководещият шеф на компанията Волфганг Грюбер пред Ройтерс.

Апликацията е тествана към този момент със 70 000 души. Тя може да обработи до милион сканирания в секунда. Съществува опция този потенциал да бъде уголемен. Това би разрешило бързо сканиране на аудитория за всеобщи събития, като концерти и футболни мачове.

" Взима се приложението, прави се фотография на двете очи, изпраща се за оценка и резултатът се съхранява като QR код (код за бърз отговор) на телефона на тествания ", изясни Грюбер.

Първоначално приложението е ориентирана към компании и търговски консуматори. Цената е 480 евро месечно. На по-късен стадий е планувано да се популяризира и за частни консуматори. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР