Германо-българската индустриално-търговска камара организира дигитален форум на тема Икономика 4.0“.

...
Германо-българската индустриално-търговска камара организира дигитален форум на тема Икономика 4.0“.
Коментари Харесай

М. Василев: Стокообменът с Германия може да надмине 8 млрд. евро тази година

Германо-българската индустриално-търговска камара провежда цифров конгрес на тематика „ Икономика 4.0 “. Събитието е част от деянията, свързани с отбелязването на 25 години немска стопанска система в България
За предаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “ Митко Василев, който е основен шеф на германо-българската индустриално-търговска камара обясни7

„ Искахме да кажем, че нашите членове, с които 25 години към този момент работим дружно, а това са голям брой немски и български компании, са в крайник с времето. Те работят по въпросите на дигитализацията “.

„ Работим във връзка и със стартъпите - прохождащите предприятия. България има какво да покаже! Наскоро имахме едно доста забавно събитие с тези прохождащи дребни и междинни предприятия. Отличихме 4, които през днешния ден ще бъдат показани, които ще изпратим в Германия на един конгрес - startup Germany 2018. Със сигурност да те ще привлекат вниманието на други по-големи немски компании. Надяваме се това, което те като нововъведения тука са създали и оферират, да откри почва и в други по-големи страни “.

Българският бизнес стартира да търси своето място отвън граница посочи Василев и добави:

„ Германия съвсем непроменяемо е търговски сътрудник номер едно на България. Стокооборотът през първата половина на тази година е повишен с над 8 %, което дава съображение да кажа  една прогноза - тази година за пръв път ще минем 8 милиарда евро, което е доста. Още по-радостно то е че българският експорт към Германия се развива по-бързо в сравнение с вноса от Германия, което е една напълно нова наклонност. Много немски компании влагат в България, основават работни места… “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР