Германия заяви, че ще запази последните ограничения по границите си,

...
Германия заяви, че ще запази последните ограничения по границите си,
Коментари Харесай

Германия отхвърли призива на ЕК да облекчи наложените ограничения по границите си

Германия съобщи, че ще резервира последните ограничавания по границите си, наложени за ограничение на разпространяването на новите варианти на ковид, отхвърляйки апелите на Европейската комисия, Австрия и Чехия, съобщи Ройтерс.

Миналата седмица Европейска комисия прикани Германия и още пет страни да облекчат наложените едностранни ограничавания на придвижването на хора и артикули, като съобщи, че те са " стигнали прекомерно надалеч " и затрудняват действието на единния пазар. Но в писмо от 1 март немският представител в Европейски Съюз декларира, че " би трябвало да запазим ограниченията, наложени на вътрешните граници, в името на опазването на здравето "

Миналият месец Германия наложи по-строги инспекции по нормално отворените граници с Чехия и Австрия. И в двете страни беше маркирано внезапно повишение на броя на случаите на по-заразните варианти на ковид. На някои от граничните пунктове се появиха дълги опашки от камиони, които са явен образец за усложненията,които изпитва Европейски Съюз в поддържането на общ метод за битка с епидемията, отбелязва Ройтерс.

Белгия, която беше порицана от Европейска комисия поради възбраната си на всички неналожителни пътувания в и отвън страната, също отхвърли да облекчи наложените ограничавания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР