Германия заплаши Русия с налагането на нови санкции – заради

...
Германия заплаши Русия с налагането на нови санкции – заради
Коментари Харесай

Германия заплаши Русия

Германия заплаши Русия с налагането на нови наказания – поради ефикасната присъда на опозиционера Алексей Навални. Той беше лекуван точно в Германия след отравянето с „ Новичок”, само че през предишния месец се завърна в родината си, където бе задържан още на летището.

Нови наказания на Европейския съюз против Русия не са изключени след постановяването на ефикасна присъда на съветския опозиционер Алексей Навални, предизвести немското държавно управление. След тази присъда ще има разисквания в кръга на сътрудниците на Европейски Съюз и нови наказания не са изключени, съобщи на конференция представителят на държавното управление в Берлин Щефен Зайберт, съобщи „ Ройтерс”.

По думите му осъждането на затвор на Навални е „ доста надалеч от конституционните принципи”. Западните страни приканиха Русия незабавно да освободи Навални от пандиза, до момента в който от Кремъл дадоха отговор, че това е вътрешен проблем на Русия и тя няма да допусне напън извън. През октомври Европейски Съюз разгласи лист от шест лица, глобени в отговор на отравянето на Навални с нервнопаралитично вещество от фамилията на „ Новичок”. Тогава Москва реши да предприеме контрасанкции.

Руският президент Владимир Путин отхвърли управляващите да са създали опит да убият Навални и сподели, че съветските сътрудници биха свършили работата си, в случай че желаеха да почине. През декември той съобщи, че известията, че съветската страна е отровила Навални, са част от скрит план, подсилен от Съединени американски щати, в опит Русия да бъде дискредитирана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР