Германия възнамерява да купи над 100 бойни машини, произведени в

...
Германия възнамерява да купи над 100 бойни машини, произведени в
Коментари Харесай

Германия възнамерява да купи бойни машини, произведени в Австралия

Германия има намерение да купи над 100 бойни машини, създадени в Австралия, като част от проекта си за модернизиране на въоръжените сили, заяви през днешния ден държавното управление, представено от Асошиейтед прес.

Германски и австралийски представители подписаха съглашение за съдействие за покупка на нови бойни разследващи машини, основани на бронираните бойни машини вид " Боксър " и оборудвани с 30-милиметрово оръдие. Целта е доставките да стартират през 2025 година, оповестиха от министерството на защитата.

От министерството не оповестиха каква е цената на договорката, само че обявиха, че те ще бъде финансирана със средства от специфичен фонд от 100 милиарда евро (108 милиарда долара) за модернизиране на армията, утвърден от държавното управление на Германия след съветската инвазия в Украйна предходната година.

Отдавна се знае, че немската войска от години е в недобро положение и е принудена да работи с остаряло съоръжение, отбелязва АП.

Германското държавно управление понесе рецензии, че не е почнало да употребява по-рано средствата от специфичния фонд, само че неотдавна заяви, че към този момент е подписало контракти за 30 милиарда евро.

През декември предходната година немски депутати дадоха зелена светлина на поредност от планове за публични поръчки, като да вземем за пример покупката на изтребители " Локхийд Мартин Ф-35 ", напомня организацията, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР