Германия увеличи размера на глобите, налагани при неспазване на противоепидемичните

...
Германия увеличи размера на глобите, налагани при неспазване на противоепидемичните
Коментари Харесай

Германия наложи зверски глоби за нарушаване на мерките

Германия усили размера на санкциите, налагани при неспазване на противоепидемичните ограничения. По информация на DW, представена от БГНЕС, при някои нарушавания размерът им скача петкратно. Същевременно страната ускорява и контрола за съблюдаване на ограниченията.

Насред четвъртата вълна на пандемията от ковид Германия завиши доста санкциите за нарушение на противоепидемичните ограничения. Техният размер може да е друг в обособените федерални провинции. Важно е да се означи, че ще бъде засилен и контролът за съблюдаване на разпоредбите.
В Кьолн – 50 евро, в Мюнхен – 250 евро

За някои нарушавания паричните наказания са към този момент 5 пъти по-високи, в сравнение с настоящите до момента. Така да вземем за пример който не носи маска на местата, където това е наложително, може да бъде санкциониран със сума от 50 до 500 евро. Докато санкцията за това нарушаване в Бремен, Северен Рейн-Вестфалия и Райнланд-Пфалц е 50 евро, то в Бавария санкцията е 250 евро, а в Берлин – от 100 до 500 евро. Но има и много по-солени санкции. Например до 25 000 евро за противозаконна употреба на развлекателно, спортно или културно оборудване. Толкова се заплаща и при отвод от регистрация по смисъла на Закона за отбрана от инфекции, в случай че не са спазени периодите за това или пък данните са непълни.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Европейският съюз ще предложи възбрана на пътуванията от Южна...

Който пътува в градския или публичния превоз в нарушаване на условието за 3G (ваксиниран, преболедувал или с настоящ отрицателен тест за коронавирус), може да бъде свален от транспортното средство и санкциониран със сума до 2500 евро, а компанията-превозвач – с до 25 000 евро.

Скъпо може да излезе и неспазването на наложена карантина. В Берлин това нарушаване се глоби със суми сред 1000 и 5000 евро. В Бремен пък за излизане на открито по време на карантина се постанова санкция сред 400 и 4000 евро.

В Северен Рейн-Вестфалия петкратно се подвига размерът на паричната глоба за подправяне на тест за ковид – от 1000 на 5000 евро. А неспазването на минимална отдалеченост от 1,5 м се санкционира със 100 евро в Тюрингия и Райнланд-Пфалц и със 150 евро в Хамбург.
Без тест и без ваксина на частно празненство?

В Долна Саксония визитата на дискотека, нощен клуб или сходно заведение в нарушаване на Закона за отбрана от инфекции се глоби с до 400 евро. За образуване или присъединяване в фамилни празненства с над 50 посетители – като сватби, годежи или кръщенета – каталогът планува санкции сред 300 и 3000 евро. От 150 до 500 евро е санкцията в Хамбург за частни събирания в затворени пространства за неимунизирани, непреболедували или хора без отрицателен тест за ковид. В Баден-Вюртемберг санкцията е от 100 до 1000 евро, а в Бавария непозволеното събиране в затворено помещение даже се санкционира с 5000 евро.

Глоби са планувани обаче освен за нарушителите, само че и за тези, които не наблюдават задоволително за спазването на ограниченията. Така да вземем за пример в Северен Рейн-Вестфалия притежателите на заведения за хранене, които не са организирали благонадежден надзор за съществуването на зелен документ или отрицателен корона-тест, ще бъдат глобявани с 2000 евро. Досега размерът на паричната глоба беше 500 евро.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР