Германия смята, че дипломатическите усилия за намаляване на напрежението, предизвикано

...
Германия смята, че дипломатическите усилия за намаляване на напрежението, предизвикано
Коментари Харесай

Германия предупреди Русия за сериозни последствия, ако нападне Украйна

Германия счита, че дипломатическите старания за понижаване на напрежението, провокирано от скупчването на съветски военни до границата с Украйна, не са изчерпани. Това сподели немският канцлер Олаф Шолц след срещата си с съветския президент Владимир Путин в Москва.

Канцлерът повтори позицията на Германия, че възможна военна експанзия против Украйна ще има “сериозни политически, стопански и стратегичеки последици ”.

Шолц посети съветската столица ден откакто беше в столицата на Украйна Киев. Пътуването му пристигна на фона на рецесията, провокирана от скупчването на съветски бойци и техника на границата с Украйна. Това породи подозрения от страна на Запада, че Москва готви инвазия, само че Кремъл отхвърля да има сходни планове.

Във вторник да изтегля част от военните си от регионите покрай границата с Украйна. Това известие обаче до момента не е получило без значение удостоверение.

“Дипломатическите старания по никакъв метод не са изчерпани ”, сподели Шолц на конференция след срещата си с Путин. “Сега би трябвало да решим рецесията спокойно по самоуверен и съдбоносен метод. Добър знак е, че чуваме, че част от войските се отдръпват. Надяваме се на още такива знаци. ”

Владимир Путин повтори обвиняването си, че Западът заплашва сигурността на Русия.

“Искаме ли [война] или не? Не, несъмнено ”, сподели путин. “Ето за какво поставихме нашите оферти за начало на преговорния развой, който би трябвало да докара до съглашение, което да подсигурява равна сигурност за всички, в това число нашата страна. ”

През декември Русия изиска НАТО да подсигурява, че ще спре разширението си и ще се върне в границите си отпреди 1997 година Това на съюзническите войски и уреди от България и Румъния, които се причислиха през 2004 година България, Румъния и НАТО към този момент отхвърлиха тези претенции.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР