Германия ще проучи предложението на президента на Федералната асоциация на

...
Германия ще проучи предложението на президента на Федералната асоциация на
Коментари Харесай

Германия обмисля строителството на собствен космодрум

Германия ще изследва предлагането на президента на Федералната асоциация на немската промишленост Дитер Кемпф, който разгласи нуждата от създаване на космодрум в страната, заяви вестник "Билд ", като се базира на думите на министъра на стопанската система и енергетиката Петер Алтмайер.

"Полетът в космоса е ентусиазъм за мнозина и ще сътвори хиляди работни места във Федерална Република Германия. В региона на сателитните технологии ние сме водач ", акцентира Алтмайер, представен от Би Ти Ви.

Според астронавти авиобаза Нордхолц в Долна Саксония може да се употребява като база за космодрума.

За строителните дейности по първия стадий на плана биха били нужни към 50 милиона евро, счита Улрих Валтер, немски астронавт.

През януари стана известно, че националният закон за галактическото пространство е ориентиран към оптимално нарастване на приноса на частните вложения в галактическите планове.

Законът обаче няма да съдържа разпореждания, уреждащи добива на запаси в космоса, както се изисква от галактическите компании. Вместо това Берлин чака да реализира подобаващи съглашения на равнище Организация на обединените нации.

Космодруми има в Съединени американски щати, Русия, Индия, Китай, Япония, Северна Корея и др.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР