Германия ще продължи да работи за ядрено разоръжаване коментира германският

...
Германия ще продължи да работи за ядрено разоръжаване коментира германският
Коментари Харесай

Германия намира за катастрофално оттеглянето на Тръмп от ядрения договор с Русия

Германия ще " продължи да работи за нуклеарно разоръжаване " разяснява немският министър Нийлс Аннен, оповестява АП. Намерението, изразено от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, да се отдръпна от контракта за нуклеарни оръжия със междинен обхват на деяние е " пагубно ".

" Сега Европа би трябвало да предотврати натрупването на ракети със междинен обхват на деяние ", изясни дипломатът. Забраната за разпространяване, контрактувана през 1987 година със Съветския съюз, в този момент виси на косъм и предизвести, че Русия, " би трябвало да продължи да съблюдава уговорките си ".

Германските управляващи ще се опитат да убедят Вашингтон за нуждата да обмисли вероятните последствия от тази стъпка, разяснява немският външен министър Хайко Маас.

" Това слага сложни въпроси пред Европа, договорът е значим дирек в европейската архитектура за сигурност през последните 30 години ", изясни Маас.

" Съединени американски щати нощес оповестиха, че президента Доналд Тръмп отдръпва страната от нуклеарния контракт с Русия, държавното управление на Германия показва страдание, договорът е значим детайл в контрола върху въоръженията и по-специално, той служи на европейските ползи ", разяснява представителят на кабинета на министрите на Германия Улрике Демер.

Последиците от американското решение занапред ще бъдат разисквани от всички сътрудници в НАТО, изясни тя.

От края на предходната година Русия и Съединени американски щати се упрекват за нарушение на нуклеарния контракт сред Рейгън и Горбачов. Договорът, подписан преди 30 години е основата за настоящия режим за надзор на въоръженията и неразпространение на нуклеарните оръжия.

На постоянно съвещание на Комисията за надзор на осъществяването на Договора за унищожаване на ракети на къси и междинни дистанции, Руската делегация и Съединени американски щати дават обещание да продължат да работят за " опазване и подсилване " на контракта. В същото време обаче съветският президент Путин разяснява, че Съединени американски щати към този момент са напуснали контракта. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР