Германия ще продължи да работи за подреден Брекзит, заяви федералният

...
Германия ще продължи да работи за подреден Брекзит, заяви федералният
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Германия ще продължи да работи за подреден Брекзит

Германия ще продължи да работи за " спретнат " Брекзит, съобщи федералният канцлер Ангела Меркел, часове, откакто министър-председателят Тереза Мей заяви, че ще се отдръпна от постовете си на министър председател и на водач на Консервативната партия.

 © БГНЕС
Наричайки английското овакантяване на Европейския съюз " надълбоко скъсване ", Меркел съобщи, че нейното държавно управление ще " продължи да поставя всички старания, с цел да подсигурява положително партньорство с Англия, проведено овакантяване и по-нататъшно положително съдействие ".

Холандският министър председател Марк Рюте предизвести, че Европейски Съюз в никакъв случай няма да възобнови договарянията за бракоразвод с Англия, без значение кой ще наследи Тереза Мей като английски министър председател.

" Споразумението за отдръпване не е за предоговаряне, " сподели Рюте на конференция в Хага, добавяйки, че " казусът не е Тереза Мей ", а алените линии на Англия за всяко съглашение.
 Тереза Мей подава оставка на 7 юни Тереза Мей подава оставка на 7 юни
Британският министър председател Тереза Мей ще подаде оставка като министър председател и ръководител на Консервативната партия на 7 юни. Гласуването за неин заместител ще започ...

Подобно мнение изрази и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Чрез собствен представител той съобщи, че Европейски Съюз няма да промени позицията си към Брекзит, защото тя към този момент е утвърдена от всички страни членки. Европейски Съюз желае раздялата да е по разпоредбите, контрактувани сред Европейски Съюз и английското държавно управление, предвиждащи гладко овакантяване с временен интервал, през който европейското законодателство работи в Обединеното кралство, с цел да се даде опция на Европейски Съюз и Обединеното кралство да се договорят за бъдещите си връзки.

Говорител на испанското държавно управление, обаче разяснява, че отдръпването на Мей значи излизане на Англия от Европейски Съюз без договорка, защото проправя път към властта на хардлайнерите от Консервативната партия.

" При тези условия, твърдият Брекзит наподобява е действителност, която е съвсем невероятно да бъде преодоляна ", съобщи говорителката.

Европейският съюз даде повторна пролонгация на Англия за излизането ѝ от Европейски Съюз. Този път до 31 октомври.
 Световните реакции след оставката на Тереза Мей Световните реакции след оставката на Тереза Мей
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че оставката на английския министър председател Тереза Мей няма да промени позицията му по отношение на споразу...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР